neljapäev, märts 27, 2008

Kohtumine ekstremistidega

Pühendusega I-le (I-le, mitte I-le, kuigi nad on lähedaselt seotud)

Vanamees-ekstremist on üllatavalt asjalik ning kõik, mis ta räägib, moodustab tervikliku ning loogilise maailmapildi. Ostan ta raamatu ning kavatsen selle läbi ka lugeda. Ja mul tekkis ekstremistidega seoses juba üks plaan. Aga kuna nad on minu avastatud ekstremistid, siis siia hetkel pikemalt ei kirjuta. Rääkida võin küll millalgi. I, sulle oleks see meeldinud.

Aga enne seda on mul järgmine dialoog new age/save the Earth/Uue Maailma liikumine/tegelen enda arendamisega -tüüpi hipiga. Ei, ta ei ole seotud mainitud ekstremistide kambaga. Ta on ühe tuttava sõbranna, kes on juhuslikult kaasas ning teeb natuke aega parajaks. Aga dialoog, see on järgmine.

Tema: Mida sa õppinud oled?
Mina: Maali ja interdistsiplinaarseid kunste.
Tema: Mina olen dimensioonidevahelise transformatsiooni magister. Kui kaua sina õppisid?
Mina: Kokku kuus aastat.
Tema: Mina 12. See on salajane ülikool, millel pole isegi netilehekülge. Sinna peab üks dotsent ja üks professor kutsuma.
Mina: Oled sa kindel, et sa lihtsalt sharlatan ei ole?
Tema: vaikus.
Veel vaikust.
Mina: Sorry, see oli lihtsalt small talk. Ebaõnnestunud nali nähtavasti...
Tema: Ei, see on hea küsimus. Mulle meeldib see suhtumine. Sharlatane on ümberringi palju, sa peadki kahtlema selles, mida sulle räägitakse. Aga see, kas ma olen sharlatan, pole mitte minu, vaid sinu probleem.

Ja mõni tund hiljem õnnestub vist kergelt solvata ekstremist-noormeest, kui talt küsin: "Mida sa seal Tartus õpid?" -- "Semiootikat" -- "Parateadust!" -- "Parateadust?!?" -- "See on ju vana nali, et semiootika on parateadus..." -- "Parateadus?" -- "Alkeemia, astroloogia, semiootika, need on nagu kolmikvennad..." -- "Mis mõttes parateadus?"-- "Sorry!"

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

:D :D :D

Anonüümne ütles ...

viicin ma jahh oma plogi kasutajanime meele tuletada, aga sex i ostmine on tosine probleem, see on saast mis on vorsumas konsumerismil ja meedia wahendusel ,ya pannge t'hele et ezimezze esti wabbariiigi ayal zaawutass waikiwa ajasty libberaalze seXy poliitica koigy eaksjiidu ennnne oma tjoimimaakkamist ja 39 aastal olid jubba paasid ja nouk occupatsijoon ja sex vabba koigi wahhel ljeenini tekreediga