kolmapäev, september 08, 2010

Pressiteade ka

Art Containeri The Bathers Brisbane`i festivalil Austraalias

Art Container koosseisus Erik Alalooga, Tanel Saar, Sandra Jõgeva, Janno Bergmann ja Hans-Gunter Lock osaleb oma arhitektuurilise installatsiooni ning interaktiivse performance`iga The Bathers ("Kümblejad") Brisbane`i festivalil. The Bathers avab festivali ekperimentaalsema programmi "Under the Radar". Tegemist on kasutatud akendest ehitatud läbipaistva saunaistallatsiooniga, mis võimaldab publikul sõna otses mõttes pilku heita ning omal nahal kogeda eestlaste saunakultuuri. Esmakordselt teeb The Bathersile helitausta Eestis elav saksa helilooja Hans-Gunter Lock. Varem on The Bathers`iga esinetud Kultuuritehases Polymer, "Balta Nakts" festivalil Riias ja Fountain Art Fair`il Miamis.
Etendused toimuvad 5.-8. septembril Metro Arts`i teatri hoovis Brisbane`i linnasüdames Edward Streetil kl 18-22.
Art Containeri ning The Bathers`i vastu on juba huvi tundnud ja intervjuud teinud kohalikud väljaanded Brisbane Times ja MX, raadiojaamad 4 ZZZ Radio Station ning SBS, telekanalid Channel 9 ja Channel 10. Lisandub seeria artist talk`e Queensland College of Arts`is.
Art Containeri osalemist festivalil toetavad Eesti Kunstnike Liit, Eesti Heliloojate Liit, Eesti Kultuurkapital ja Brisbane Festival.

Kommentaare ei ole: