reede, juuni 11, 2010

Friend_Ship homme Lennusadamas

Kunstikonteiner esitleb:

Friend_Ship on Skandinaavia ning Baltimaade performance`ikunstnikke ühendav projekt. Laev 12 kunstnikuga, kes on valitud 6 riigist (Läti, Eesti, Soome, Taani, Rootsi, Leedu) seilab 10 päeva Läänemerel marsruudil Riia-Tallinn-Helsinki-Stockholm-Kopenhaagen-Klaipeda-Riia. Igas sadamas toimuvad performance`id, mille korraldamist aitab organiseerida vastava riigi vastuvõtjaorganisatsioon. Tallinnas on selleks Kunstikonteiner Kultuuritehases Polymer. Kogu projekti algataja ja peaorganisaator on Performance Art Union of Latvia ( Gatis Vectirans, Zane Datava ja Zane Matule).
Friend_Shipi eesmärgiks on sadamapiirkonna kreatiivne kasutuselevõtt, koostöö soodustamine erinevate Balti- ja Skandinaaviamaade kunstnike ning kunstikriitikute vahel ja performance`ikunsti aktualiseerimine läbi rahvusvahelise sünergeetilise projekti. Laevareisil osalevad järgmised kunstnikud: Kriss Zilgalvis (LV) ja Kaspars Grosevs (LV), Andrus Joonas (EE) ja Mari Kartau aka Siram (EE), Henrik Vestergaard (DK) ja Christine Fentz (DK), Tara Pattenden (FIN) ja Christina Georgiou (FIN), Iris Smeds (SE) ja Linnea Sjoberg (SE), Benas Šarka (LT) ja Evaldas Jansas (LT).
Tallinnas toimuvad performance`id sel laupäeval, 12. juunil algusega kl 19 Lennusadamas. Tallinnas on Friend_Ship osa muusika-ja kunstifestivalist Patarei Kultuuritolm 2010. Friend_Shipi performance`id ei toimu otseselt festivali territooriumil, nii et ainult nende vaatamiseks piletit ostma ei pea. Lisaks Mari Kartaule ja Andrus Joonasele osalevad eesti kunstnikest Tallinna performance`ites Meeland Sepp ja Taave Tuutma.

Friend_Shipi toetab Nordic Culture Point ning see projekt on aluseks LTV 1 telesarjale Ziemelu Puse.
Friend_Ship on Tallinn 2011 partner.

Lisainfo: Sandra Jõgeva (5543961), Sandra Sirp (56698543)
www.patarei.kalamaja.com
www.friendship.lv
www.performance.lv
www.ziemelupuse.lv

Kunstikonteiner
Kultuuritehas Polymer
Madara 22/ Ülase 16
Tallinn

Kommentaare ei ole: