esmaspäev, juuni 12, 2006

Aurora:
Mina lisaks Niina jutule 2 tähelepanekut. Ma olen natuke teisel arvamusel 2 aspekti suhtes, aga ma aktsepteeringi , et Niina on rohkem Keith Richards, st rohkem bändi nähtav südametunnistus. Ma arvan, et mitte rollist välja minnes poseerimine, st oma parema nurga ettekeeramine või objektiivi vaatamine on lubatud. Publikuga sädistamine kindlasti mitte. Aga selle kohapealt on mu südametunnistus puhas. Muidugi on ka poseerimine risky business, võib juhtuda, et mitteposeeritult on parem. Või ka mitte. Igal juhul. Kui sa poseerid, mille teised tshekivad kindlasti ära, siis sa paljastad endast midagi. Aga mina olengi pigem Mick Jaggeri vaimus südametunnistuse, varjatud, komplitseeritud eetika poolt. Või mis poolt, Keith Richardsit peaksin ma teesklema, see ei tuleks mul otse südamest ja seega oleks tegu alatu silmakirjatsemisega.
Teine asi puudutab lammaste jõudmist meie söögilauale. Minuga on nii, et sellised intensiivsed üheruumikogemused teistega muudavad minus midagi. Nii enda kui kaaslaste/ koostööpartnerite suhtes. Ma ei söö oma statiste/ koostööpartnereid.. Inimeste puhul kehtib see indiviidide kohta (Jumal küll, see kõlab, nagu muidu oleksin kannibal...). Aga loomade puhul laieneb see kogu liigile. Ma ei söö küülikuid. Sest olen neid kunagi kunstiprojektides kasutanud. Ja nüüd lisanduvad sellele lambad. Hobused niikuinii. Ratsutamise pärast.
Südametunnistuse küsimus. Igaühe oma valik.

5 kommentaari:

Aurora ütles ...

Niina:
:D :D :D No ma ei rääkinud tegelikult sinust, vaid siiski pigem neist aktiivsetest hukkamõistjatest, aga eks igaüks tunneb ennast puudutatuna just sealt, kust ta tunneb ennast puudutatuna :)

Aurora ütles ...

Aurora:
Kusjuures ei tundnud end üldse puudutatauna. See Jagger/Richardsi eetika erinevus on minu jaoks filosoofiline probleem .Jagger poseerib ja Richards mitte. Entiendes?

Aurora ütles ...

Niina:
Kommentaar oli koostööpartnerite söömise kohta ehk rääkisin pigem sellest silmakirjalikkusest, millega vihmametsade eest võitlejad ja loomaaktivistid ja muu selline ühiskondlike second hand probleemidega tegelev kamp hiilgab. Iksäktli, südametunnistuse küsimus.

Aurora ütles ...

Aurora:
Ja mina arvasin, et tahtsid öelda, et fotograafidele liiga palju poseerin... Millele juba eelpool vastasin.
Koostööpartnerite söömise teema oli mul juba niikuinii. Ei olnud ajendatud sinu repliigist.

Maris Palgi ütles ...

Hobuseid ei sööks ma nagunii.