pühapäev, juuni 18, 2006

Aurora:
Loovuslaagris kunstiõpetaja. Avastan enda kohta paar uut asja -- ja need ei ole mingil juhul halvad asjad. Avastan ka, kui kõikjalolev on new age - mõtlemine ning mingi omamoodi ökofashism. Kodukootud selline. Üks mu õpilastest keeldub akrüülivett maha valama ("See on kohutav, mida me oleme Maaga teinud .Oleme selle anastanud!") ning jumaldab mõistete keemiline/ looduslik vastandamist. Nagu nad kõik. Kuulen, et Kadarbiku talu ökoporgandid pole tegelikult üldse öko, vaid mingit salapärast keemiat täis, mida taluomanik ei taha tunnistada. Minu õpilase laps muutuvat nimetatud porganditest robotiks ning tema silmad põlevat siis ebaloomulikult. Ikka neist porganditest.
Kuigi nad maalivad õues lauspäikese käes, keeldutakse minu poolt pakutavast päikesekreemist, kuna see olevat keemiat täis, mis läbi mu naha imendub. Kas ma näen päeva lõpuks ärapõlenud inimesi?
Kuulen ka järgmist mõttekäiku: " Ma käisin oma perearsti juures ja ütlesin, et annan oma 2,5 aastasele lapsele veel rinda. Tema ütles: "Te rikute oma lapse närvid ära!" Rohkem ma sinna ei läinud -- ta oli muidu ka imelik....Vanasti said lapsed 6-7nda eluaastani emarinda ja olid terved ja tugevad. Küsisin veel Perekooli foorumist.... " Mõtlen, et raamat keskaja meditsiinist Tallinnas peaks olema kohustuslik.
Samas on ka väga asjalikke jutuajamisi ning kontakte. Viimane ei kuulu küll orgaaniliselt sinna lahtrisse, aga avastan end seletamast 6-aastasele tüdrukule, miks ta ei või teha endale samasugust südametätoveeringut nagu minul.Ta nimelt tahaks. Seletan tüdrukule autoriõiguste olemust. Sekkub lapse ema: " Vaata, see on nagu Barbie-nukkudega. Sa ei või teha oma Barbiet. Sa pead oma nuku välja mõtlema, mis oleks piisavalt teistsugune kui Barbie. Ja kõik peavad tahtma seda osta." Mõtlen, et inimesed on ikka toredad. Kui laagrist lahkun , hakkab see väike tüdruk nutma : "Ma ei taha siia jääda, kui see tädi ära läheb!" Samas --- mu bioloogiline kell seisab jätkuvalt ja imikute kisa käib närvidele. Mulle meeldib mõte, et minu põlvkond võib lapsi saada ka 60neselt, juhul kui pole oma keha enne ära retsinud. Ma saan kuu aja pärast 30 ja ma lükkaks seda asja miinimum 10, maksimum 20-30 aastat edasi.

2 kommentaari:

ARTISHOK ütles ...

mkiis
Meie põlvkond saab sünnitada 60-selt vaid võõraid lapsi. Sama hästi võid sa ka lapsendada.
Mul endal on üsna imelik mõelda, et ajal kui ma ise olen juba 40-aastane köbi, kes kuhugi ei kõlba, on mu tütred alles varateismelised. Lapsed kasvavad neetult aeglaselt.

olen minni ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.