kolmapäev, mai 31, 2006

Niina:
Aurora eks tegi peamiselt ühe vea (mille teevad millegipärast paljud) - ta (nagu ka need paljud) kippus uskuma, et "uut maailma" näeb kas ainult tema või siis mõned üksikud, kelle puhul seda ilmselgelt eitada ei saa. Nägemata oma nina all neid, kes on tema radu juba käinud või käivad parasjagu kaasa või oskavad seda keelt, mida ta nii püüdlikult neile, sõgedaile, ümber tõlgib. Üsna rumal viga, uskuda, et ülejäänud maailmas "temasuguseid" ei ole. See sulgeb silmad ikka väga palju ees. Natuke pealiskaudsemal kujul läheb samasse lahtrisse ka siin korraks puudutatud Tartu-Tallinna erinevus. Tartlaste vankumatu usk oma vaimsusse, tallinlaste vankumatu usk oma kaasaegsusse. Kitsas ja isegi lapsik on kujutleda ennast ainsaks õigeks. Naljakas. "Teate, ma näen vaime." "Aga mina nägin vaime juba aasta tagasi!" "Aga minaminamina olengi vaim, mul nii pinnapealne nähtus nagu keha üldse puudub!" Jaabadijaabadijaabadijaa...

4 kommentaari:

Y galerii ütles ...

Pole meil vaimust haisugi. Ikka liha ja veri. Aga kestad enamasti puuduvad. Eelik ilusad riided, mida vahetada.

Aurora ütles ...

Jah, olen tähele pannud küll.Tartlased käivad koledasti riides.

Aurora ütles ...

Parandan. Mitte kõik tartlased ei käi koledasti riides. Aga hoolimatult stiliseeritud inimeste hulk on Tartus suurem kui Tallinnas näiteks. Vabandan kõigi hästiriietuvate tartlaste ees, kes juba solvuda jõudsid.

Aurora ütles ...

Niina:
Mina omalt poolt ütlen seda, mis ütlemata jäi - et Aurora eks oli muidu väga armas ja minu mõttekäik ei pretendeerinud torkima kellegi perset, kes ei seostu justnimelt selle teemaga, millest ma rääkisin.