kolmapäev, mai 17, 2006

Niina:
Lihtsalt väike kommentaar eelpoolmainitud "Niina parima sõbra" Kustavi "taaskord koomaga lõppeva korporatiivse läbu" kohta. Ehk siis stiilipidu mingi mees- ja naiskorporatsiooni ühistööna, kuhu mina sattusin koos Suleviga, kuna tegime sinna video. Pidu, kuhu jõudsime üdini kostüümistatult (leopardnaine kaheksakümnendatest võitis kunagi isegi Vibe'i :) tund hiljem, koosnes esialgu sooja õlut libistavatest üsna üksikutest korporantidest, kelle seas leidus siiski umbes 3 ka üsna autentseis kaheksakümnendate kleitides tütarlast. Kustav ise, pingutagu palju tahab, näeb igas kostüümis välja nagu oma lemmiksajandist (17.) väljaastunu. Kui ühe tagasihoidliku, kuid üsna sümpaatse korporandi kollane lips ja ühe teise suur must afroparukas (mis on nende kuttide mõtteis, kes kõik stiilipeod odava afroparukaga lahendavad?) välja arvata, oligi see kogu kostüümide valik. Mul ei ole midagi selle vastu, kui ma säran kõige šefimas kostüümis kõik teised halliks, aga no nii nõrku vastaseid ma ei oodanud. See on ebaaus ja solvav, ütleks ma. Istusime Suleviga saali seinu ääristavas toolireas ja juurdlesime tükk aega, kuidas see täpselt käib. See, et sa oled hall kõigi teiste tütarlaste jalas olevatega sarnastes teksades neiu vähemalt 5 päeva nädalas ja tuled reede õhtul kaheksakümnendate stiilipeole ja EI VAHETA oma teksasid millegi muu vastu, vaid näed ka seal välja TÄPSELT samasugune nagu iga jumala teine päev. Või kui sa oled igapäevaselt halli ülikonda (või alternatiivselt teksasid ja pintsakut) kandev jorss ja seisad enne stiilipidu peegli ees ja EI VAHETA oma igapäevaseid halle riideid millegi muu vastu. Mis jõuga nad seda teevad? Kust nad võtavad selle tahte? Küll aga peab ütlema, et pärast eeskava ja Vennaskonda kopeeriva bändi esinemist, kui juba palju sooja õlut oli verre voolanud, tantsiti suhteliselt hommikuni. Eestlased, mu arm.

4 kommentaari:

Y galerii ütles ...

Kas te seal Tallinnas 90-ndate infantiilsest lõpust kunagi edasi ei pääsegi või? Täiskasvanute stiilipidu tõsiselt võtta? See on minevik, see on eelmine kümnend. Las Vibe-taolised totrused jäägu ikka Saagimi taolistele penskaritele.

Aurora ütles ...

Niina:
Absurdne lahterdamine. Kas teie seal Tartus kunagi pealispinnast kaugemale ka pääsete või? Jutt käis inimeste kohalolekust, sellest, kui palju keegi elada viitsib. Stiilipidu on vahend, üks paljudest. Džiisõs.

Y galerii ütles ...

Tartu probleem ongi selles, et pealispinda pole, on ainult sisu. Kui pole sisu, siis pole olemas. Tallinnas piisab ka pealispinna olemasolust, et eksisteerida.
Oo Adonai...

Aurora ütles ...

Tšš...