kolmapäev, mai 03, 2006

Aurora:
Olin vanematekodus, et välja printida taotlusi, kui helistas Erika. Ta ütles, et kutsub ühele hilissuvel toimuvale naaberriigi festivalile. Kõlas hästi. Lisaks olid siitpoolt kutsutud noored hüperrealistlikud maalijad koos oma guruga.Ja veel üks guru, seekord tegevuskunsti oma. Ja helikunstnikud. Ja ekspositsiooni kujundab klassik.
Igal juhul kohtusime Erikaga ühe noore maalija avamisel. Näituse nimi oli "Mainstream". Sõna, mis oleks kehtinud ka kohaletulnud noore publiku kohta. Oleks keegi kümme aastat tagasi, kui astusin maalikateedrisse, näidanud minule tulevikku -- trendikaid, moodsalt riides noori, oleks see mulle meeldinud. Sest sel ajal oli maalikateeder hõivatud kergelt kibestunud hipide poolt. Aga jah, nüüd tundusid need noored mulle liiga maintream, mida nad ju olidki. Üheksakümnendate teisel poolel oleksid nad olnud Castanedat lugevate ja Nick Drake`i kuulavate depressiivikute taustal anarhistid.

3 kommentaari:

Y galerii ütles ...

Uus põlvkond tuleb ja ma näen neid juba Tartus. Neid ei tohi kottida kellegi arvamus, neid ei tohi kottida ka mingid "trendid" tegelikult. Keelasin neil autoriteetide lugemise ja kellegi järgimise. Igasugu prantsuse semiootikud, brasiilia põhulõuad ja briti popkultuurimögajad on rangelt keelatud ja ka teised teoreetikud kahjulik kirjandus, mida on kohus vältida.
Nad naeratasid õndsalt, kui ma nende luuleõhtul esitusi oma valjuhäälse destruktiivse mölaga segasin. Ma ei olnud purjus.


Käi riides kuidas tahad ja kuse sinna kuhu pähe tuleb.

Maris Palgi ütles ...

Mina sellest Kiis jutust siin aru ei saa.

Y galerii ütles ...

See polegi kohustuslik.