laupäev, jaanuar 16, 2010

New Age list IV -- last, but not least!


Pidin peaagu nimekirjast unustama järgmise persooni:
Eesti kurikuulsaima sekti meedia kaudu tuntud liidri, kes nimetab ennast maagiks või nõiaks.
Kui mina olen olnud Õhtulehe esikaanel kaks, siis tema umbes kakskümmend kaks korda.
HV jättis endast elusast peast umbes sada korda meeldivama mulje kui saates "Pealtnägija" või mujal meedias.
Kõigepealt sattus ta osa võtma minu poolt korraldatud kirjandusüritusest "Üks hullem kui teine -- maagia eri" eelmise (2009.) aasta kevadel, mis oli pühendatud Dmitri Petrjakovi raamatu "Kaarli Golem" presentatsioonile ning maagia -ja joogahuvilistele Tallinna hipiringkondadele. Teema, mille tõstis ootamatult esile Vladimir Wiedemann oma ootamatu bestselleriga "Maagide kool" ning mille kiiluvees Petrjokovi raamat ilmus. Kutsusin lisaks Petrjakovile kohale Hotpressi kirjastaja Valdek Kiiveri; siis vana legendaarse hipi ning arhivaari Aleksandr Dormidontovi; noore kirjaniku ja kaosemaagia asjatundja Mikk Pärnitsa. Petrjakov ise soovitas HV-d. Andis numbri. Mul oli helistada natuke kõhe, aga HV jättis kohe väga jutuka ning sõbraliku mulje. Ta oli paneeldiskussioonil osalenutes ilmselgelt kõige selgema jutuga ning vilunum esineja. Ei pannud isegi seda pahaks, kui teda sektiliidrina tutvustasin.
Niisiis, see üritus, mis tõi publikuna kokku umbes 70 vana Tallinna hipit, venelasi, juute ja eestlasi, toimus aprill lõpul.
Mais sain ma kutse Tartu Ülikooli semiootikakateedri kevadpäevadele loenguga esinema. Raha nad ei maksnud ja kiire oli ka, sest mai lõpus pidin oma näitusega New Yorki sõitma ning suure osa ajast oli täidetud selle ettevalmistamisega. Loengule keskendumine tundus sel hetkel liig. Semiootikast! Pärast mitmete variantide läbikaalumist tundus adekvaatne asendada loeng etteteatamata paneeldiskussiooniga teemal semiootika kui parateadus. Võtsin lisaks kaasa bioloogiadoktori ja bändiliidri Vana Kartuli ning HV. Sõitsime viimase autoga, niisis viibisin sel kevadisel päeval temaga koos kokku kuus tundi. Lõuna-Eesti mõisa, kus üritus toimus ning tagasi.
HV oli jätkuvalt pigem sümpaatne. Väga jutukas ning tutvustas oma plaane anda välja 24 raamatut. Esimese neist ta mulle kinkiski. Kuulsin väga, väga palju vandenõuteooriaid.
Kui tagasiteel Kartuli ja HV-ga piknikku pidasime, võttis ta mult muuseas needuse maha. Järgmisel ööl nägin unes järgemööda inimesi, kellega mul oli viimaste aastate jooksul lahendamatu konflikt tekkinud. Nad ilmusid mulle vaiksete ja neutraalsetena.
Kui mõned nädalad hiljem HV-le bensiiniraha tagasi maksin, nõidus ta veel natuke.


OK, that`s it.
New age ja mina.

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Diagnoos. Tundub, et terve see jamamine igasugu soolapuhujate, new-age teooriate ja kontorimuttide-joogaga on tingitud ühest asjast - liiga vähe (või koguninisti üldse mitte, ka pole võimatu) seksi. Armastusest rääkimata. Allasurutud ja teadvustamata tungid otsivad väljapääsu. Pole võimatu, et see nn lakkamatu "otsimine" lõpeb Oleviste koguduses. Halleluuja.

Sol ütles ...

Kuulge, dr. Anonüümne. Minu elus on nii seksi kui armastust nagu putru, aga huvi nn. müstika vastu on ikkagi visa ja tugev. Pigem pakuksin põhjuseks 30-ndate eluaastate kriisi.

Anonüümne ütles ...

minu poolehoid kuulub siiski dr. anonüümsele : )

Anonüümne ütles ...

Mina ei tea, kas neiu Sandral lapsi on. Aga kui ei ole, siis üks või kaks korralikku titte lööksid pildi kindlalt klaariks. Nii et - boys, käes külge!

Sol ütles ...

Milline kena universaalne retsept. Umbes nagu aspiriin või C-vitamiin, mis peaks iga häda puhul mõjuma ; P

Anonüümne ütles ...

Sinu puhul on titt üks kindlamaid ravimeid. Ravi on kindlalt kontrollitud.

Sol ütles ...

Eee... mille ravim? (küsis blondiin silmi pööritades).
Lastetuna (mis kestis minu puhul päris kõrge eani) olin täpselt samasugune, kui praegu.

kaaren ütles ...

irw.
kuna mitmekymnetuhande aasta jooksul on kindlaks tehtud, et seksiga ei saa ravida kopsupõletikku, luumurde, muid traumasid, naha- ja suguhaigusi, kasvajaid, jne jne, siis on kaduvväike võimalus esoteerikahuvi sellega ravida.
Nagu see oleks mingi haigus, aga kuidas siis ravida seksi abil nt hetke turusituatsioonis valet haridust? et sul on agronoomidiplom, n#sserdad natukene ja kohe oledki kõrgelttunnustatud majandusspetsialist?

Fideelia ütles ...

Kohtla-Järve vanemad meeskodanikud arvavad, et seks mehega ravib naisel vistrikud välja. :D

Aurora ütles ...

Ma ei tea, kes seda blogi nüüd kõik loevad, aga kohati hakkavad kommentaarid Delfiks kätte minema.

Anonüümne ütles ...

Eee... mille ravim? Ravim sinu vaeses peas valitseva puderjakapsad-seisundi vastu - inimene otsib, aga ei saa hästi pihta, mis see otsitav on. New-age, müstika, jooga, reiki jms, mida autor siin blogis maininud - kindel ravi selle meeltesegaduse vastu on - üks korralik titt. Veel parem - kaks. Seksist siin üksi ei piisa. Kontrollitud!

olen minni ütles ...

:D huvitav kas anonyymsel on ka lapsi?

Anonüümne ütles ...

On lapsi. Seepärast ka tean, mida räägin. Dr Anonüüm.

Morgie ütles ...

oioi. on väga, ma kordan VÄGA esoteeriline väita, et sinu isiklik kogemus ja esoteerikavastane retsept kehtib üksühele ka kõigi teiste inimeste pihta.
See on neitsi maarja kompleks.