esmaspäev, detsember 14, 2009

Kirjad koju (New York-Miami-Georgia-New York)

Kõik nimed on tsenseeritud. Natuke olen toimetanud.

I
26. november, isale


Onnelikult kohal. Vasinud.
Katsume yleval olla nii kaua kui voimalik, et uue rytmiga kohanduda.
Homme on siin Thanksgiving, teeme uhke ohtusoogi omavahel. Voin sulle hiljem raporteerida, kes mida tegi.
Tuttavas kohas, jalle. Jill on oma perekonna juures, yks vaiksetest koertest jai suvel auto alla, asemel on teine.
Siin on M****, iirlannast filmirezhissoor,kes on Eestis ka käinud.
28. asume rendiautoga Miami poole teele.
S*****

Hommik New Yorgis.
Osad laksid Manhattanile, mina ei viitsinud. 10 kraadi on. Pilvine. Nad laksid mingit tanupyhaparaadi vaatama ja jalutama. Motlen, magan veel. See korter on vist enamuse ajast rahvast tais, lisaks iirlannast filmitegijale M****le, kes on Eestis N** G**** videofestivalil kainud ja meile on siin veel hiinlannast kunstimanager V***, kes lendas kodumaalt siia Jillile appi Miami kunstimessil aitama.
Ma just raakisin V***le sinu suhtest hiina koogiga.
Nii et jah, tana on Thanksgiving. Rohkem polegi kirjutada midagi.
S*****


28. november, K-le

Tere,
tana on olnud rahulik paev, kaisime mitmekesi Brooklynis jalutamas. Kaisime M**ga shoppamas, selles kaltsuka, kust sa oma jaki ja CK kleidi said ja Conways. Sulle on kingitus.
Nyyd tulin yksinda linna peale. Kaisin MoMas, sest iiri filmirezhissooril on tasuta kunstnikukaart, millega saab seal kaia. Kahjuks oli samal ajal yleyldine ilma piletita paev, nii et muuseumi kuuel korrusel oli nii tohutult inimesi nagu Times Squarel voi metroos tipptunnil. Vaatasin klassikuid ja uut disaini. Tahtsin ka legendaarsele Eesti Maja reedeohtule minna, aga see on, tuleb valja, Thanksgivingu tottu kinni. Mu ohtu plaanid on mones mottes rikutud. Eile oli Thanksgivingu dinner party ja J**** voi A*** kysis T****i kaest: Onko viski ruokajuoma?
Muud midagi. Ilm on jatkuvalt eesti parem sygis, vist yle kymne kraadi. Tuult pole. Mul on piisavalt soojad riided, nii et yksinda Manhattanil jalutada oli meeldiv. Homme ohtul soidame Miami poole.
S*****

30. november, mitmele inimesele korraga

Tere M****, V****, H*****, A*** ja I**,
Ma ei varjagi, et kirjutan teile yhe kirja. Pole aegagi eraldi, jarjekord ootab arvuti taga.
Oleme Miamis, road trip laks hasti. Olime kahes autos, oo ja paev soideti, kokku 26 tundi.
Nagime tanupyhaadalavahetuse ummikuid.
Eile oosel 2 30 joudsime kohale ja messipaika.
Elame hotellis.
Siin on palmid, paike, 30 kraadi sooja.
S*****


Samadele inimestele, pool päeva hiljem

OK, eelmise lopetamisega laks aarmiselt kiireks, ei joudnud isegi oma nime alla kirjutada.
Kaisime just oisel Miami Beachil. Ise paris ujuuma ei lainud, kuigi vesi oli soe. Kuu oli otse meie pea kohal ja selle ymber oli tumedam lai rongas. Siis ilmus kuu ymber vaike ymmargune heledam laik. Mida need mulle seninagematud ilmastikunahtused tahendavad, ei tea.
See on vaga eriline linn, mina midagi taolist nainud veel ei olnud. Soitsime yyriautoga linna, mooda ookenivaatega korrusmajadest ja vaikestest funkvilladest, palmialleedest ja rikkuse, turvalisuse ning kerge dekadentliku ylbuse atmosfaarist.
Muidu tunduvad enamus teenindajatest, kellega kokku puutud, olevat mustad voi pigem latiinod. Suur osa hispaaniakeelsed.
Messipaik --neid samaaegselt toimuvaid messe on siin mitu, mis koik kokku moodustavadki Miami Art Fairi -- see on tyhi laohoone. Esmapilgul, kui kohale olime joudnud, tundus ysna oudne. Aga ma olin vasinud ka. Mis oli oudne -- suur hulk kahtlase kvaliteediga vaikseformaadilist maali, mis on tihedalt yksteise korvale riputatud. Ilmselgelt tahavad kohalikud vaesepoolsed kunstnikud kahku yyriraha saada, lootes, et moni Miamisse pidutsema sattunud turist tema teose kaasa haarab.
Aga on ka vaarikamalt mojuvaid galeriide ekspositsioone, kuigi mitte midagi toeliselt huvitavat. Maal, graafika, joonistus.... Igav, halvemal juhul veel amatoorlik, paremal juhul korralikult teostatud ja eksponeeritud, aga mittemidagiytlev.
Usun, et saun saab silmapaistev hitt olema. Meil on fotosid ka kaasas, kas ka neid selle pudipadi hulgas eksponeerida tahab, ei tea.
Tarretisnaise teen ka.
Tana ei ole saanud palju midagi teha, homme on palju tood, mess avatakse pressile neljapaeva hommikul ja ylejaanud publikule reedel. Pyhapaeval voetakse koik maha.
Tahaks muust ka ylevaate saada, kirjutan vist K****.**-le sellest yritusest.
S*****





1. detsember, K-le

Olen messipaigas, kohe hakkan vormi kokku panema ja kaasavoetud silikooniga auke lappima.
Jatkuvalt soe, nagu eesti juuli.
Kaisin tydrukutega supermarketist tarretise keetmiseks potte ostmas, samuti elektripliiti. Olen materjalide peale kulutanud yle 100 dollari siiani, on nork lootus, et J*** maksab osagi tagasi. Ta magab praegu hotellis, teised on ehituspoes saunamaterjale otsimas. Summa, mida J*** on nous sauna eest valja kaima, on hetkel 300 dollarit. Seda ta eile T*****le ytles. Vahetult enne reisi oli see 1500, veel enne,suvel,langes korraks 100 peale. Panused nagu borsil. Aga muidu on meeleolu pigem positiivne ning ka J*** heas tujus.
S*****



2. detsember, K-le

Tana on koigil toopaev alles alanud, kell on varsti 8 ohtul. Saunamaterjal on peaagu koos, paev labi on ringi soidetud, nyyd on ohtu ja jahedam. Paevane uinak venis koigil palju pikemaks, kui kavatsetud. Mina paikan oma silikoonvormi, M***e saatsin uue markeri jargi, niikuinii laks ehituspoodi.
Messiruumis on akki meeleolu pallju asjalikumaks muutunud kui varem, kui siin H*** ja teised toomehed midagi natuke tegid ja muidu niisama joid.
Elevus on ohus, ja sagin. Inimesi on akki jube palju siin. Varvivad, ehitavad, riputavad asju seintele.

S*****

Isale

Siin gripihysteeriat pole, on kyll Tamiflu reklaame ja yhe kaubamaja juures oli silt, et seal saab gripivaktsineerimist teha. Kysisin selle kohta, motlesin, et kui palju ei maksa, voiks ara teha. Tutkit. Seda maksab kinni valitsus, eraisik osta ei saa ning peab minema arsti juurde ja votma toendi, et tootad haiglas ning puutud paljude haigete inimestega kokku voi siis on sul mingi krooniline haigus, millega seagripp voib saatuslikuks saada. Mina olen pealegi valismaalane.
Olen messipaigas, kell on kaheksa ohtul, teeme veel kaua tood. Paeval magasime.
Sagin, palju sebivaid inimesi, kes koik ehitavad, varvivad, riputavad midagi... elevus ohus. Meeleolu on kuidagi asjalikuks lainud, J*** on heas tujus ja saunamaterjale kokku ostnud, st maksnud.
S*****

A-le
Teeme messipaigas tood, kell on kaheksa ohtul. Tehakse sauna, M**** on ehituspoes, mina tegelen M** abil oma skulptuuriga.
Homme hakkan tarretist keetma.
Sain sulle kohalikust second handist Donna Karani sargi. Vaga shikk, uus, hasti tumeroheline, imekergelt, mitte vulgaarselt laikiv. Sobib su autoga ning doktorikraadiga.
S*****


3. detsember, K-le

Actionit on palju olnud, keevitusmasin, mille E*** rentis, ei tootanud yldse, mingi jama oli.
Nad soitsid tana 6 tundi mooda laenutuskohti ja poode, ei leidnud midagi. Lootusetu tundus. Siis leidis M** tanavalt keevitava latiino, kes oma perfektselt tootavat aparaati laenas.
Saun valmib, tarretise lopetasin, mure on. Siin on 25 kraadi sooja ja mul on ventilaatorite asemel 3 soojapuhurit, nagu just avastasin.
Peab midagi valja motlema.
S*****


K-le, endisele rühmitusekaaslasele

Tere K*****,
olen Miami Art Fairil,homme on avamine.
Valan uut tarretisnaist, L**** P***, endine EPL-i arvamustoimetaja oli modell, ca 135 kg. Voimas figuur.
Teised teevad A** C********i sauna. Just juhtus vaike ime: neile renditi keevitusaparaat, mis mingil pohjusel ei toiminud. Mingi jama, taiesti arusaamatu. Koik seisis selle taga, materjalide hankimisega oli just hea onn olnud. Nad veetsid 6 tundi, soites mooda kohti, kust aparaati rentida voi osta. Miski ei sobinud, nagu sein oli ees. Tundus, et jaabki ara -- homme kl 11 on pressiavamine.
Ja just siis, kui koik tundus lootusetu, leidis meie galeristi sober, kunstnik M** mingi kolumbialase tanaval keevitamast. See oli nous oma asju 150 taala eest laenama. Irooniline on, et viimane kord, olen kuulnud, kui T**** seda iirlast kohtas, pidi neil fyysiliseks kismaks minema. Ei maksa purjus peaga iirlasele oelda, et nende rahvas on luuserid ja mitte midagi, kuna neil pole isegi oma keelt.
OK, M** joudis just poest tagasi, toi piima, kuna tarretis on muidu liiga kollane.
OK, teen tood edasi. Motle meie peale, koige valmissaamine, samuti see, et naine ikka tarretub, on ysna piiri peal.
S*****

Saunaga on nyyd koik korras, valmib. Tarretisnaise valasin kah ara.
Ma ei tea, mis tast saab.


R-le, I-le

Tere,
olen Miamis ja hakkan kohe tarretist keetma.
Ei suuda kuidagi leida mahu arvutamise valemit netist, keegi teist just saatis selle mulle suvel. Et moodad kyljed yle ja saad mahu liitrites. Akki saadate uuesti selle lehekylje vihje, olen ise guugeldanud, kirjavahetused teiega yle vaadanud, ei leia.
Appi!
S*****

P.S. Siin on kl 1 paeval, mess avatakse pressile homme kl 11 hommikul. On 30 kr sooja, ma tahaks zhelatiini max palju panna, aga pole kindel, mitu liitrit see uus vorm on. On muide vaga kompaktne, arvutus ei peaks nii puusse minema , kui eelmine kord.


See oli nyyd kyll kaval. Olen mootnud, arvutanud inche sentimeetriteks ja kasutanud mingit mahuvalemit, mis eelmine kord andis tulemuseks 120 liitrit, aga oli 80.
Praegu lihtsalt teen, pannes samapalju zhelatiini vedeliku kohta kui eelmine kord (150 gr/1) ja loodan, et jagub. Kavatsen ventilaatoreid ka osta, kuna siin on 25 kraadi sooja, meeldivalt jahedavoitu siinse kliima kohta.
Teised keevitavad sauna kokku.
Homme on avamine.

S*****

P.S. M**** ei kaalu kindlasti mitte 80 kilo, vaid 100 vahemalt. Ja mul pole siin ca 130-140 kg naisest mitte taisvorm, vaid torso. See mahu arvutamine tundub jatkuvalt mystika. Mul peaks olema 90 l siin. Loodan, et klapib ja homme kl 11 ymber keerates ei oota mind halb yllatus.

P.P.S. Miami on suureparane, kui toode valmissaamisega seotud stress ning vahene uneaeg valja arvata.


Valemid sakivad. 160 asemel tuli 90 liitrit.
Zhelatiini jagus, nyyd on probleem ainult selles, kuidas see ara tarretub. Ma ei tea tegelikult, mis ajal see eelmine kovaks laks.
See vodisemine oli petlik.
Nyyd on kell 7 ja homme hommikul peaks olema kl 10 kuni 10 valmis ymber keeramiseks.
S****


Need ruumala arvutused ei klapi kuidagi.
Selle jargi tuli 160 liitrit, tegelikult laks 90.
Inimene pole valem.

Suurem probleem on, et ma olen siin skulptuurimaterjalide peale kulutanud 300 dollarit vahemalt. J***, tundub, tagasi ei maksa. Rikka inimese asi, talle ei joua kohale, et mul on raha otsas ja rohkem ei ole. Otse sellist asja, st raha kysida oleks piinlik.
Ei osanud selliste valjaminekutega arvestada. Elektripliit, hunnik potte, kilet, Pina Coladat, piima, suhkrut jne.
Kruvid.
Teip.
Mis iganes.
B**** A****i preemia on otsas, just avastasin.

S*****


Vaatasin oma kontoseisu praegu, peaks kyll raha jarel olema.
Ma ei tea, mis jama siin mu kaardi ja automaatidega on, proovin veel.
Ja skulptuurimaterjalide kohta mainiks, et kui Eestisse saabun, on mul heal juhul kaasa veel 3 ventilaatorit-soojapuhurit, sest ostsin need eile meeleheitehoos, kui tarretis ei tahtnud kovaks minna. Kas ta seda lopuks teeb, ei tea. 60 kg jaad sai kah toodud ja talle ymber massitud. 90 liiitrit vodisevat massi ning 32-33 kraadi sooja.
Pind taheneb jarjest, see pydel vedel mass, selle kiht pohjas jaab jarjest ohemaks. Millega see lopeb, ei tea, kas hakkab enne haisema voi saan enne eksponeerida kah. See vormi sees tarretis naeb nii monus valja ka sellisena, et on keset J****i galerii ekspositsioonipinda. Ootan ponevusega.
Saun valmib ka.

S*****


4. detsember, isale

Tere,
tana on esimest paeva mess avatud, pressipaev.
Palavus segab kyll, nimelt tarretisekuju valmimist.

Vahepeal oli kriitiline, kuna keevitusparaat, mille nad rentisid, ei sulatanud metalli yldse. Vist oli elektroodide viga, aga tapselt ei tuvastatud. Voi oli generaator liiga vahe voimas, ei tea. Siis, kui koik oli lootusetu ning osad olid eile kuus tundi mooda tehnikalaenutusi soitnud, juhtus ime. J****i sober M** iirlasest kunstnik, otsustas, et vaja on lihtsalt autoga ringi soita ja vaadata ringi. Leidiski mingi kolumbialase keevitamas oma hoovi peal, kes oli nous oma vaga korralikku aparaati 150 dollari eest yyrima, andes ka paki elektroode kaasa. Nyyd on koik kontrolli all. Saun on ilus.
J*** on saunamaterjale kinni maksnud, valja arvatud keevitusaparaadi rendi teine osa. Ma ise olen ka yritanud talle vihjata, et mul on oma kujuga siin taitsa suured kulutused, 300 dollarit, aga voimalik, et hetked on valed olnud. Ta on rikas ja ei saa tegelikult sisimas yldse aru, mis on rahapuudus. Pakkusin talle elektripliiti, mille olin sunnitud ostma, et akki tahab endale. ytles, et nad viskavad selle lihtsalt ara. Motlen, et sllisel juhul katsun oma neljas kohvris selle kaasa votta, 20 kg ara kasutatud zhelatiini koht on neis ju nyyd vaba. Ja ei tohi unustad 3 soojapuhurit-ventilaatorit.
Muidu saan rahaga tagasihoidlikult elades hakkama, ma loodan. Jumal onnistagu B**** A*****it.
Teile on pakk Starbucksi kohvi, joulueri. Kunagi mainisid, et huvitaks. Lisaks on Starbucksi joulu-CD. Tasuta. Kohv oli ysna kallis, nii et muid kingitusi ei tule. Enjoy. Nad olid vaga viisakad ja jahvatasid oad varskelt minu jaoks ara.
A***** sain kohalikust kaltsukast 10 dollari eest Donna Karani tumerohelise pluusi.

Nyyd sai pikalt, eile oli nii kiire tarretise ja muuga. Kahe paeva eest ja akki ka kolmandale ette. Netti siin pole enam naitusepaigas voimalik minna, staap vabade arvutitega on ara koristatud ja inimesed kasutavad oma laptope. Galeristid on end yles loonud ja yritavad midagi kellelegi maha myya voi kasulikke kontakte luua.
Taeva all tiirutavad kotkad.

S*****

213 kommentaari:

«Vanimad   ‹Vanemad   201–213/213
Anonüümne ütles ...

buy tramadol tramadol 50mg no prescription - tramadol quitting

Anonüümne ütles ...

buy tramadol online tramadol hcl 37.5-3 tab myla - can you buy tramadol in turkey

Anonüümne ütles ...

http://southcarolinaaccidentattorney.com/#51936 carisoprodol price - carisoprodol 350 mg for pain

Anonüümne ütles ...

http://southcarolinaaccidentattorney.com/#24975 carisoprodol generic for soma - buy cheap carisoprodol

Anonüümne ütles ...

The report offеrs confirmeԁ helpful to me
personally. It’s quite helpful and you're simply clearly really knowledgeable of this type. You have got opened my eyes to numerous views on this topic along with intriguing and sound written content.
Here is my web page : www.hellofour.com

Anonüümne ütles ...

Yοur current write-up has eѕtablіshed neceѕsary
to me. It’s extrеmely helpful and you're certainly quite educated of this type. You possess exposed my own eye to varying opinion of this kind of matter with intriguing, notable and strong content.
Look at my web page ; info.mgo.opava.cz

Anonüümne ütles ...

I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get setup? I'm assuming having
a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very internet savvy so I'm not 100% positive. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thanks

Stop by my web page youtube video downloader

Anonüümne ütles ...

Үour wrіte-up has verified helpful to us.
Ιt’s rеally educational and you arе certainlу quite еxperiеnced
in this region. You have got exposed my personаl eyes
for you to numerous vieωs on this subject mаttеr alοng with intriguіng and ѕolid аrticlеs.


Feel free to visit my wеblog: Buy Valium
Here is my web page : Buy Valium

Anonüümne ütles ...

Quality articles is the secret to attract the people to go to see the site, that’s what this web site is providing.


Also visit my weblog Games Sex

Anonüümne ütles ...

Do you mind if I quote a few of your articles as long as
I provide credit and sources back to your blog?
My blog site is in the very same area of interest as yours and my users would truly benefit from a lot of the information you provide here.
Please let me know if this ok with you. Appreciate it!

Stop by my page; download miscrits

Anonüümne ütles ...

Hi there, always i used to check web site posts here
in the early hours in the break of day, since i enjoy to find out more and more.


My page - tube downloader

Anonüümne ütles ...

I'm curious to find out what blog system you are utilizing? I'm having some small security problems with
my latest blog and I would like to find something more safeguarded.

Do you have any suggestions?

Feel free to visit my web-site hack de castleville

Anonüümne ütles ...

Hello, i think that i saw you visited my site thus i came to “return the favor”.

I am trying to find things to enhance my site!I suppose
its ok to use a few of your ideas!!

Have a look at my web page :: password for

«Vanimad ‹Vanemad   201–213/213   Uuemad › Uusimad»