laupäev, mai 03, 2008

Võiksite teada

HIV kandjaid 100 000 elaniku kohta:

Eesti: 50
Läti: 13
Soome: 5,6
Rootsi: 4,3
Leedu: 1,8

Tervisekaitseinspektsiooni andmed




Kui nafta hind maailmaturul on 40 dollarit barrel, siis inimveri on 67 000 dollarit barrel. Seda väidetavalt DNA uuringute tõttu. Info pärineb Sirbist Orlani artiklist.
See selleks, see esimene uudis on ikka karm.
Võimalik, et mu halb eelaimdus noorema põlvkonna suhtes sel Tartu äraneetud klubi - ja KLUBI see oli! -üritusel oli ikka põhjendatud. Sest noorte hulgas see peamiselt levib. Samas -- tapvad nakkushaigused on alati inimeste hulgas olnud. Dekameron ja nii edasi. Inspireerituna Niina loost, kuidas ta volbriööl juhusliku vigasaanud lapse verest tühjaks jooksmisest päästis -- ma kavatsen nüüd alati igaks juhuks paari paari kummikindaid käekotis kanda.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Orlani andmed tunduvad valed. Võibolla tõlgiti sirbis mõni ta vana artikkel, sest 40 usd barrel maksis nafta aastatel 1999/2000.
Nafta on tänase seisuga ~120 USD barrel (117 liitrit) Inimverega ei ole lubatud kaubelda, aga 500 USD liiter saab kätte küll. usas lisandub 1/2 liitri verele omakorda 200 USD käitlustasu, selliselt tuleb vere barreli hinnaks üle 100 tuhande USD. Ilma käitlustasuta on hind enamvähem õige.
Nii vaadates tundub vere hind selgelt ülehinnatud, tapetakse ju palju tühistemada summade eest ja veri ju taastuv vara, mida nafta ei ole.

Aurora ütles ...

See oli artikkel Orlani kohta, autor Marge Paas.