laupäev, juuli 25, 2009

I am interested in feminism since I realised that I am not heterosexual from the age of 16.*

Kõigepealt ma sain aru, et ma ei suuda oma skulptuuri feministide ürituseks valmis teha. Eelkõige seetõttu, et ma ei suuda seda ise kinni maksta. Mul lihtsalt ei ole nii palju raha. Ma olen teadlikult hoidunud kulude kokku arvamisest, pärast seda, kui sain suht viimasel hetkel teada, et feministid ei maksa mu kulusid kinni. Mida algul lubati. Ja teatati, et raha ei ole, kui ma olin oma asjaga juba algust teinud.
Mul on tunne, et millegi hooga alustamine ning siis mingil põhjusel pooleli jätmine vabastab päris palju negatiivset energiat.
Eile pärast T sünnipäeva Kultuurikatlas tellisin takso. Odava sellise, mille juhtidest enamik on umbkeelsed venelased. Takso tuli tüki aja pärast, palju hiljem, kui lubatud ning kui ma sisse istusin, teatas juht, et ma pole seda tellinud. Loomulikult vene keeles.Ta keeldus taksofirmasse helistamast, et asja uurida. Meie selleteemalise vaidluse käigus sülitas ta mu poole ning tiris siis taksost kättpidi välja ja lõi rusikaga näkku. Prillid läksid pooleks ja nägu tilkus verd. Taksofirmast öeldi, et kui mul on pretensioone, võin politseisse avalduse anda, aga enne pean võtma traumapunktist või kiirabist tõendi. Kiirabi puhastas mu näo ära, mõõtis vererõhku (see oli normaalne, aga mingi näitaja viitas sellele, et ma olen joonud -- pakun, et hingeõhk näiteks, aga võimalik ka, et pulss). Politsei tuli ka ning pakkus, et võin täna hommikul avaldust kirjutama tulla. Nad olid sõbralikud, erinevalt kiirabist ("Minimaalne vigastus!") ning tõid mu ära aadressile, kuhu ma taksoga ei jõudnud. Nad soovitasid krimunaalasja algatada, mis kõlab kohutavalt tüütult ning hoiatasid ka, et see saab olema stiilis mina-ütlesin-seda-taksojuht- ütles-teist. Õnnetuseks pole ühtegi tunnistajat.

* Loen feministide kokkutulekust osavõtjate elulookirjeldusi.

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Seda on kurb lugeda, et skulptuur valmimata jääb ning kokkulepetest midagi ei peeta. Kas sa katkestad selle tegemise lõplikult ning tõstad "tooriku" paremaid aegu ootama või saab see hoopiski haamrit tundma? Kui kaugele sa sellega jõudsid ehk palju sul selle lõpetamisest puudu jäi?
Mitu liitrit/kg akvaariumisilikooni sa kokku said ja palju seda vaja oli/on?

See taksoga juhtunud intsident on eriti haige teema. Miks on vaja kellelgi pakkuda teenust, mida tegelikult osutada ei taheta? Üks kõik milline see sõnavahetus ka olnuks, milleks see füüsiline rünnak vajalik oli? Anna avaldus sisse ehk pääseb mõni järgmine selle tegelasega "tutvumisest".

Ivo.

Anonüümne ütles ...

Issand, kui kohutav! Kas selline asi võib üldse tänapäeval teenindaja ja kliendi vahel juhtuda?! Sulaselge absurd ju!
Muidugi anna avaldus sisse, see on ebanormaalne! Ja sinu vigastus, kuigi "minimaalne" (hm, hm, nagu emotsionaalset shokki polekski), on ikkagi tõestus, et ründajaks oli taksojuht ja mitte sina. Selline asi ei saa karistuseta jääda...
Ma olen sõnatu, ausalt!

Anna-Maria

Aurora ütles ...

30 - 40 pudelit veel. Silikooni, see on. Ja 12 kilo zhelatiini. Ma ei saa seda praegu endale lubada.

Aurora ütles ...

Kõik on valmis, ainult silkooni ja zhelatiini ostmiseks ei ole raha.

Anonüümne ütles ...

Aga kas tahaksid sa seda projekti ikkagi lõpuni viia või oled loobunud?
Kas selle valmimiseks ka aega enam on?
Milline see puuduv summa on?

Ivo.

Aurora ütles ...

4000 ja 5000 vahel, pigem sinna viimase poole. Feministidele ütlesin juba ära, kuna täna tööd ei tenud, ei jõua enam. Aga järgmine tähtaeg, kuhu sobiks, oleks augusti lõpp. Üks suurem üritus. Metseenlus, juhu kui sellele vihjad, oleks loomulikult väga teretulnud ning sa saaksid plakatitel mainitud muute toetajate kõrval.

Anonüümne ütles ...

Toetada võib ikka. Kas nüüd kohe täis "pangaga", see on iseasi. Kui sa mind neist postitustest ära oled tundnud, siis kontakti saad A käest.
Kui mitte, siis saab kuidagi teisti kokku...

PS: Ma püüdsin uurida seda silikooni saadavust "hulgi", mitte kilo ehk poole kaupa. Netist on miskit keeruline leida.
Kas sa tahad kogu vormi sellest akvaariumisilikoonist teha või kannatab vormi valmistamise tehnoloogia kasutada ka "tehnilisi" aseaineid (a'la sinna kus toit kontakti saab, seal on akvaariumisilikoon, aga mujale "toetuseks" on miski muu silikoon või hoopiski miski teine täiteaine)?

Anonüümne ütles ...

Eelmine post jäi "nimestamata". Sul peaks minu gmail aadress olema.

Ivo.

Aurora ütles ...

Minu teada neid silikoone nii ei ühendata omavahel. Aga muidu -- aitäh!

Anonüümne ütles ...

Erinevad silikoonid kleepuvad üksteise külge kohe kindlasti. Kui muidu mitte, siis pärast esimese "tahenemist" kindlasti. Neid omavahel segada ei ole kindlasti mõtet.

PS: Kiri saadetud.

Ivo.

Anonüümne ütles ...

...kui sain suht viimasel hetkel teada, et feministid ei maksa mu kulusid kinni...

Miks peaks keegi teine, olgugi feminist, kellegi "kunsti"-alaseid katsetusi kinni maksma? No miks peaks? Kui mina teen midagi, maksan oma lõbu ise. Aga näete, kui Sandra teeb, peab keegi teine maksma.
Aaa! Sest Sandra on ju Kunstnik! Ja siis Sandra kaifib. Kust ometi pärineb selline arulage mõtteviis? Et see ongi justkui normaalne. Et Sandra plätsib miski asja kokku - see ollagi siis kunst tema arust - ja keegi maksku kinni! No ma ei või! Ilmselt Sandra arvab ise, et nii peabki olema. Ja hakkab siin kohe vastusena prõõkama pealegi.
Põlgan.

Aurora ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Aurora ütles ...

Viimasele
Kas sa aru ka saad, mida sa põlgad?
Feministlikule suveüritusele telliti minult kunstiprojekt. Pakkusin välja idee, peakorraldaja tahtis seda, leppisime kokku kuludes, mille ta hüvitab. Materjaliraha, mitte mingit töötasu. Kolm nädalat ilma tasuta tõsist tööd. Professionaalset tööd. Erialast, mida olen 6 aastat ülikoolis õppinud. Ostsin suure osa materjale ära ning alustasin tööd, kui sain teada, et raha neil ikka nii palju ei ole. Otsustasin, et teen ikkagi, omafinantseeringuga. Siis sain aru, et ei jaksa kõike seda kinni maksta.
Lisaksin veel, et see, mille tegemist, pole kunst ainult minu, vaid ka projekti tellija, staazhika kuraatori kunstikriitiku meelest.
Ja et tegu pole nõudmisega hobi kinni maksta, vaid suure töömahuga tellimuse tühistamisega majanduslanguse tingimustes ning korraldajate kerge finantsalase koordineerimatusega, mille all kannatasin mina, kes ma olin oma materjalid juba ära ostnud oma raha eest ja tööga algust teinud.
Ma millegipärast ei usu, et viimase kommentaari kirjutaja teeb oma erialast tööd sellele peale makstes.
Aga kibestunud ja sihitult vihase tooni järgi otsustades olen üsna veendunud, et tegu on inimesega, kes omaenda tööd eriti ei salli, sest on vale eriala valinud või selles küündimatu.