kolmapäev, juuli 22, 2009

20.-21. juuli

Jooga.
Kips.
Tõlkimine.
Spontaanne väljasõit Pärnusse, H kontsertetendusele. Sõidame hilja välja ja kontsert algabki alles pool üksteist. Öine rannaskäik ning siis tagasi. Kaasas on M (sotsioloog), I (tema mees), E (Pariisis elav sõbranna) ning K (residentuuris olev ameeriklanna). Autos kirglik ja lärmakas vaidlus I-ga juudi kultuuri teemadel.
Aga mis konterdi publikusse puutub, siis selle moodustavad peale meie viiese seltskonna veel paar helilooja sõpra ning mõned purjus soome pensionärid. Aga on ka üsna külm, tuuline ning kohati sajab vihma. Muusika kohapealt on raske sügavamat analüüsi anda, aga see jätab kõigile hea mulje. Lisaks on naljakas. E kommentaar: "Ma olen käinud paljudel kaasaegse muusika üritustel ja mulle meeldib, kui seal on huumorit ja eneseirooniat." Mõlemat H etenduses kahtlemata on. Lisaks ooperiprimadonna, flötist, kaks punast mudaravila tooli* ning live-videooperaator. Me kõik saame tasuta sisse ning viime heliloojale veini ja shokolaadi.
Sellised lühikesed või ülilühikesed tripid Pärnusse on mulle meeldima hakanud. Kui kiire periood on möödas, tahaks veel paarile kontserdile minna. Hullumisstseenid ooperitest, kuhu B on kostüümid teinud ja noor koreograaf ooperiprimadonna seksikalt ümber posti tantsima õpetanud -- see kõlab vastupandamatult...

Soundtrack: Hans Günther Lock. Aga see oli ainult tund aega seal Pärnus. Baadzhanid, mida joogatunni** lõpuks kõik, välja arvatud mina, lõõritasid. Aga üldiselt ja töötegemise taustaks: selline suurepärane kolmest plaadist koosnev kogumik nagu "Woodstock Generation", mida saab Kristiine Keskusest allahindlusega.


* A very inside hint.
** See kestab muide 2 ja kolmveerand tundi.

Kommentaare ei ole: