teisipäev, märts 06, 2007

Hours are like diamonds

Aurora:

Mis mulle ajakirjandusele kaastööde tegemise juures meeldib? Boonused. ajakirja toimetaja saab kreemitestereid ja suvaliste filmide esilinastustele, mina kohtusin täna Preestriga ja sain tema jutu illusteerimiseks pildidraama seansi. Omamoodi skeemi kaudu analüüsimine.
Lisaks on kõikvõimalike veidruste või enamuse jaoks kohatute asjade jaoks alibi. Ma teen lugu. Sellepärast ma käisin Kommuunis, mida paljud peavad Sektiks ja osalesin Riitustes. Ma teen portreelugusid inimestest, kes on sellega rohkem või vähem seotud ja ma pean olema mõjuvõimsate nähtustega kursis, eks ole. Ma ei lähe niisama mingit friikshõud vaatama. Milleks ma Kommuuni loomulikult ei peagi.Tsiteerides mu isa: igasugune idealism ja lõpuniminek on austusväärne. Olen nõus.
Ja siis käisin ma vaatamas uut Eesti edukat filmi. Tundsin ära ühes tegelases, Vanemuise lavastajas või siis peanäitejuhis (seda ei seletatud lahti, sest kõik armastavad teatrirahvast nii väga ja teavad sealseid positsioone niigi) ära autojuhi, kes mu sügisel peale võttis, kui ma bussist maha jäin ja Marise sünnipäevale Tartusse tahtsin jõuda. See tüüp jäi mingi aeg tagasi kokaiiniga vahele. Mäletan, et rääkisime muu hulgas pidudest, New Yorgist ja droogidest ja mina rääkisin, kui mõttetu on kokaiin minu arust. Mul polnud õrna aimugi , kes tema on, pidasin mingiks yuppieks.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kommuun on juba definitsiooni järgi vale sõna antud koha kohta. Sekt jne on maitseküsimus :)

Aurora ütles ...

Aurora:
Ei mõelnud kedagi solvata. Ütlesin ju, et mida ENAMUS peaks sektiks. Aga kui sarnaste huvide ja eesmärkidega inimesed elavad koos, mida seal ju osaliselt tehakse (on ju kaader, 10 - 15 inimest, kes elavad koha peal), samuti liituvad regulaarselt mõttekaaslased, on minu arvates tegemist kommuuniga. või mis selle definitsioon on siis?
ja rõhutan, et minu jaoks oli tegemist väga positiivse ja avardava kogemusega, mida blogis puudutasin riivamisi. Lihtsalt, et see sündmus enda jaoks kirjalikult fikseerida. Mul on kahju, kui kellelgi sest vale mulje jäi.

Anonüümne ütles ...

rahu-rahu :) ega sa solvanudki ja ei jätnud ka vale muljet, vähemalt mitte mulle :)

ma olen lihtsalt tähenärija, muud midagi :)

juhtisin sellele 'kommuuni' sõnale tähelepanu, sest definitsioonis on minu meelest sees peale 'ühiste ideede, huvide ja eesmärkide' ka 'koos elamine' ja 'isikliku vara vähene või mitte üldse omamine'. kuigi seal mõned inimesed tõesti elavad praegu, oli see koht sama ka enne seda, kui nad sinna kolisid. seega kommuuni definitsiooni kolmest punktist kaks ei käi antud kogukonna kohta.

ma isiklikult nimetaks antud kohta (mida enamus peaks sektiks - ja las käia :P) pigem lihtsalt 'vaimseks keskuseks'. laiem mõiste. ja ei aja tähti närima kedagi... :)

Anonüümne ütles ...

aga tegelikult ei ole see kõik üldse oluline

Aurora ütles ...

Aurora:
'isikliku vara vähene või mitte üldse omamine'
ma arvasin, et see käib ainult kibbutsi kohta:)