kolmapäev, september 05, 2012

Aftercare (p2rast festivali)

Myyn oma blogipostituse 6igused Eesti filmirezhiss66rile maha. 5 % filmi eelarvest. Viimane laseb endale tehases tuuri teha ja kommenteerib, et intensiivne keskkond. Katuseaeda nimetab gruusiap2raseks.

Yhtlasi avastan, et S n2ituselt on tema kuldraamis autoportree kadunud.
Hiljem tuleb v2lja, et see pole tal ainus varastatud maal -- l2inud on ka yks teine. Kusjuures m6lemad on juba maha myydud. Politsei. Meediat informeerida tundub p2rast ameeriklase maali kadumist ja leidmist ysna m6ttetu --- juba siis kahtlustasid mitmed, et tegemist on lavastusega. Kummaline symmeetria -- enne festivali algust tuleb tegemist teha yhe suure maali vargusega, aga p2rast seda -- kahe v2iksega. Igal juhul eelistavad kunstivargad realistlikku laadi...

Saan k6ne kirjanikult, kes tahab Polymerist uurida ruume Tarot-salongiks. Mulle tundub, et ta n6udmistele vastaks rohkem Ptarmigan...

K2in vaatamas kuute kassipoega, kes on yhes toas ning kellele nende eest hoolitsevad sakslane K ja tema tydruks6ber M. Vaatan kasse koos T lastega. Toimivad -- vahepeal tuleb oma disainipoodi j22nud ehetele j2rgi V koos oma peikaga ning hakkab kohe vaimustusest kiljuma.

VW k2ib Polymeris ,"Maagide kooli" autor ja kunagine Tallinna hipiliider 70ndatel. Tuli mind vaatama. Viskab kivi vastu akent, iirlanna R  l2heb aknale vaatama,  VW kysib mind. Selle asemel, et ette helistada, nagu kokku lepitud, otsustas, et tuleb spontaanselt kohale. Just enne, kui R-ga oleksime Stromkale l2inud. Ja viskas kivi vastu just 6iget akent. Kohe n2ha, et "Maagide kooli" autor.
VW on koos arhitektist naise ja pojaga. Tuur m66da maja ja festivaliks avatud n2ituseid, mis veel yleval pysivad. Neilegi.

Kusagil poole tuuri ajal kohtume T ning inimestega, kellele tema maja ja ruume n2itab. Need on monoteatri asutaja, n2itleja ning lavastaja V koos Inglise tegevuskunstnikuga, kes otsib kohta oma j2rgmise perfoka jaoks: j6uluvana v6tab Vabaduse v2ljakult oma risti ning hakkab seda kuhugi 22relinna tassima. 22relinn oleme niisiis meie.
Sellega v6rreldes tundub mulle oktoobris oodatav Mehhiko naistegevuskunstnik R oma seadeltistega, mille juurde kuuluvad kliitorist l2biaetavad konksud, mulle m6istlikkus ise.

Ja yleyldse jagan suurt residentuuriruumi koos iirlanna R-ga viimast p2eva. Homme s6idab ta tagasi koju. Aga enne seda 6petab ta mind daali valmistama: on ju India k66k brittidele midagi v2ga kodust.






Kommentaare ei ole: