teisipäev, august 04, 2009

Vahepeal (natuke seosetud asjad)

Ma peaksin aruannet tegema. Eskapismi mõttes ostsin telliskivipaksusest suurema raamatu -- Hannu Mäkela "Casanova".

Mul on vist hambast tekkinud põletik. Õnnetuseks käisin hiljuti koos M-ga (ameerika skulptor)hambaarstide hulgilaos ja ma tean, kui odavad need asjad tegelikult on. Kõige räigem liiakasuvõtmine Eesti Vabariigis. Kuidas saab ühe hamba natuke põhjalikum parandamine maksta pool keskmist kuupalka. Ja miks on näiteks mandlioperatsioon ilma haigekassata (juhuslikult minuni jõudnud info) sellest poole odavam. Hammaste parandamine ei ole mingi raketiteadus, materjalid, nagu nüüd tean, ka mitte eriliselt kallid (nagu pole ka näiteks pronksivalu omahinnaga kallis -- lihtsalt huvitav fakt)ja väidetavalt spetsialiseeruvad hambaarstideks kõige vähem andekad meditsiinitudengid. Sest see töö on igav, rutiinne ja mitte erilisi väljakutseid esitav. Tavaliselt inimestele muidugi töö igavuse eest kompensatsiooni ei maksta, pigem vastupidi.

Eilse joogatunni lõpus ( see kõik kokku kestab kolm tundi) räägiti, et reedel on selle suve kolmas kuuvarjutus ja et kui viimati nii oli, puhkesid nii esimene kui teine maailmasõda. Soovitati mediteerida asjade üle, mida enda ellu tahad.

V, R, M, ja L bänd läks pärast Haapsalu kontserti laiali, kuigi seal reklaamiti välja nende järgmine esinemine. Ma mõtlen, kas asi võis olla ka äärmiselt purjus ja agressiivses B-s, kes M poolt lõhutud toolide tükke ja kohati poolikuid toole publiku hulgast tagasi lavale viskas, aegajalt tehnikat tabades.

Kommentaare ei ole: