reede, juuni 26, 2009

Jätkuvalt kergelt pissed off

Vaatasin lähedalt ja assisteerisin natuke ülimalt professionaalset torsolt vormi võtmist ja selle kokkupanemist (eriti õpetlik). Palju tehnilist infot ja vihjeid tavaliste materjalide ebatavalise kasutamise kohta ja ingliskeelseid termineid.
Külastasin esimest korda elus stomatoloogiatarvete hulgiladu ja teist korda elus uut Nõmme turgu ja mitmesajandat korda Raja tänava skulptorite maja. Lapsepõlve lõhn on märja kipsi oma -- mu emal oli seal aastaid ateljee.
Koristasin ja lugesin läbi veel ühe arvustuse mu raamatu kohta*. Ja istusin I-ga katusel ja rääkisin temaga joogakursustest. Ja tüübist, kes mind eile vihastas. Ja meie ühisest sõbrannast. Ja teisest kunagisest sellisest. Ja kolmandast.
Ma ei taha mõelda enam ühtegi mõtet amatöörkarjeristide hingeelu teemal. Inimloomus on masendavalt läbipaistev. Lihtne. Eriti amatöörkarjeristide oma.

* Ma olen jätkuvalt pissed off retoorilistest küsimustest teemal "milleks kaasaegne kunst" ja Mihkel Raua-paralleelidest ja mulle järjest selgemalt kohale jõudvast arusaamisest, et nendesamade retooriliste küsijate jaoks on täiesti elementaarne see, et kui sa oled kunagi nooruses populaarses bändis trummme või midagi taolist mänginud, on su eksistentsil väga sügav mõte. Erinevalt minu omast, eks ole. Ausalt, vanade koledate bändikaaslastega vanu hitte mängida ja meenutada, kui lahe oli kunagi kusagil kolhoosis end mäluauku juua pärast kontserti -- see ei ole minu arusaam kõikerehabiliteerivalt lahedast elust. Käed liiguvad kitarrikeeltel rutiinselt ja seltskond on igav ja erilisi ootamatuseid ei ole ette näha.
Kas Mihkel Rauda kutsutakse rahvusvahelisse feministlikku workshoppi ja perfokaüritusele, nagu minuga just juhtus? No näed sa nüüd.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Mürk veres - pissed

Minul, Sinu blogi anonüümsel, aga siiski andunud lugejal, on jätkuvalt "pissed off" sellest, et kirjutad miskisugusest "pissed off" siin.
Aga mina näiteks ei tea, mida tähendab eesti keeles see "pissed off". Miks kirjutad nii? Mis pagana "pissed"? Ära solva asjatult! Räägi minuga, räägi inimestega eesti keeles. Kui oled Ameerikas, siis pane "pissed" nii et küll saab.
Ja paistab veel, et oled ka miskisugune, enda arust, ka "eriti" feminist. Sest kõik mehed on ju sead, teadagi. Sest miks muidu loen Su blogist...

a tana - kohtume C-ga, minu naine (voi pigem siis: mees naise kehas)

- mis pagana ... no ma ei tea suhe see küll peaks olema ? -

New Yorgis - Metropolitan Museum - K saab Francis Baconi naitusel Stendhali syndroomi (kergemat sorti shokk kunstielamusest), mina naen ara naiteks Damien Hirsti hai formaldehyydis - C-l kylas Upper East Sides - kain koos C-ga jalgrattaga ymber Central Parki soitmas - nyyd C ja K-ga C korteris Bloody Marysid joomas.

Mis pagana heebrea keel see on?
Mina, mina! Minu mees, minu naine? Või minu mees naise kehas, või mis see oligi. No ikka täitsa haige oled, selles osas. Kui oled lesbi, siis tunnista.

Ma tean, et armastuse puudumine elus teeb haigeks. Ajab teinekord peastki segi. Nimetu valu. Oh, fuck, ma ütlen. Või ongi see nii, et minu blogi, ise tean, mida kirjutan. Et on siis nii?
Aga vahest olen mina, siin tagasihoidlik kirjutaja, keda Sa tegelt ei tunnegi, liialt ise lihtsalt mingit mõttetut mürki täis? A ma ei saa siia midagi parata. Kirjutan, nagu mõtlen.
Mulle näib, et Sind vaevab armastatud inimese puudumine Su elus. Selline mulje on jäänud Su kirjutistest. Veel enam, Sa ilmselt ei teagi, mida tähendab armastada. Sa igatsed seda, nii nagu ilmselt iga naine, seda kõige-kõigemat, aga Sa pole seda tunnet kunagi kogenud. Aga see ei ole minu süü. Ja ka mitte Sinu oma. Keegi pole süüdi, kui armastus ei külasta.
Aga kui pole armastuse külaskäiku, tekitab see ikka vaevusi. Mida saabki nüüd vaid leevendada pidurdamatute pidudega, Ameerika reisidega, kureerimisega, mõttetute piltide pintseldamisega, võrksukkades jalgade eksponeerimisega (mis, tuleb tunnistada, on väga kaunid) ja lohutute hommikutega seal kuskil "Kultuuri"tehase tagahoovis, ainsaks mõtteks, kus saaks midagi, mis huugava pea jälle ajutiseks korda teeks.
Ja oma südamevalu väljavalamisega oma blogis. Mida mina, Sinu andunud jünger, ikka ja jätkuvalt loen ja naudin. Nii kaua, kui seda suvatsed kirjutada. Keep on.