esmaspäev, september 04, 2006

Aurora:

Autojuht Sasha (võtmeisik õigeaegsel jõudmisel öiselt Novgorodi-Peterburi maanteelt Moskva vaksalisse rongi peale) soovitused mõjutavad mind siiamaani.
Tema lemmikbändilt Kirpitshi ostsid 3 CD-d: Kapitalizm 00 (2000), Let`s Rock! (2004) ja Tsarskii Albom (2005).
Klubisse Purgaa me küll ei jõudnud, õigemini turvamees ei lasknud sisse -- sest seal toimus kohalike ärimeeste kinnine pidu. Ukse ees peatusid kallid autod, millest tulid välja suured kuldkettidega mehed. Ma arvasin, et selline tüpaazh on jäänud eelmisse sajandisse ja varakapitalizmi. Aga ei. Lisaks kostis vene estraadi ("Tam raznaja muzõka", oli öelnud Sasha) ja klubikülastajate hulgas andsid tooni poolpaljad neiud, kes kandsid peas jänkukõrvu.

Sasha soovitatud filmi -- "Batselui babotshku" võtsin just videolaenutusest.


Ja tulemused:

1. Kirpitshi on väga hea bänd. 12 punkti. Õigemini 2000. a. album saab 12 punkti, 2004. a. oma samuti ning 2005. a. plaat saab kõigest 8. Sest ei ole selliseid hitte nagu Vasin Rep, Kapitalizm, Druzja või kasvõi väga, väga ootamatu Lennoni Working Class Hero kaver. Kusjuures kaver on originaalilähedane. Ja Police`i kaverdasid nad ka. Every Breath You Take. Aga teiste sõnadega -- erinevalt loost Rabotshii Klas Mira (see on see Lennoni kaver). Kusjuures see mõjub pigem siiralt kui campilt. Mis on eriti tore.
2. Klubi kohta on raske midagi öelda. 0 punkti.
3. Film on kohutav.Iseenesest, filmina. Aga õnneks jätkab ideoloogiliselt seda Brati liini, st on näha, mida nad Venemaal asjadest arvavad. On positiivne Baren, kes puutub kokku loomastunud Võõrastega, seekord Hiina maffiaga. Armub Hiinlannasse, kes osutub prostituudiks. Aga armastab sellegipoolest. Ka hiinlanna. Venelast. Ja lõpuks tapetakse palju hiinlasi (kusjuures ma saan täiesti aru, et pinda käib, kui oma riigi korruptiivne politsei ei saa mingite tshurkade ja pilukate maffiatega hakkama) ja Kangelane ja Kangelanna lähevad maale elama. Sest peale korraldatud jama on nad Peterburis persona non gratad ega saa endale enam kesklinna korterit ja kaatrisõitu kanalitel lubada.
4 punkti.

Muu: Briti fotograaf, kolonialistlik värdjas, ei olnud enam mu portfoliost huvitatud, kui lõpuks temaga ühendust võtsin. Ütles lihtsalt, et leidis juba vahepeal meigikunstnikud, kellega koos töötada. Olen kulutanud vahepeal raha , ja mitte vähe, moefotode väljaprintimiseks.
Tuli uus idee, kuidas prostitutsiooni-teemalist projekti täiendada. Homme kohtun kuraatoriga.
Kirjutasin tasuta ajalehte artikli oma raamatukogust (st raamatutest, mis on mind mõjutanud) ja täna hommikul tegi fotograaf pildid. Seoses uue ideega ostsin rekvisiite fotoseeria jaoks , muuhulgas efektsed kingad tohutu allahindlusega. Kahjuks pole fotograafil veel niipea aega. Vaid alles oktoobris.
Kolimisteema jätkub.
Nädalavahetusel käisin maal. Ja kirikus. Usk (kui selline -- fakt, et inimesed tõesti usuvad millesegi ja nõiuvad seega midagi kollektiivselt esile) tundub huvitav teema olevat.

1 kommentaar:

Maris Palgi ütles ...

Mulle meeldis:

2. Klubi kohta on raske midagi öelda. 0 punkti.
- No tõesti, null on neutraalne, ja antud juhul väga sobiv.

Briti fotograaf, kolonialistlik värdjas
- mõnus!