kolmapäev, märts 07, 2012

Seda reklaamin ka: Ladyfest

7.–10. märtsil toimub naiskultuuri festival LadyFest Tallinn

Kolmapäeval, 7. märtsil algab naiskultuuri festival LadyFest Tallinn. Festival kestab neli päeva ja koosneb kultuurisündmustest, õpitubadest ja vestlusringidest.

LadyFest on mittetulunduslik festival, mis sai alguse 2000ndate aastate alguses vabatahtlike ideest tõsta uuel moel esile naiskunstnikke, -kirjanikke, -muusikuid ja muude aladega tegelevaid naisi. Tallinna LadyFest, pealkirjaga LadyFest Tallinn, toimub naistepäeva paiku
– üritus tuletab meelde, et see aeg pole ainult tulpide kinkimiseks ja formaalseteks tähelepanuavaldusteks ning sellest tähtsam on pakkuda naistele ruumi ja võimalusi enese väljendamiseks. LadyFest püüab ühendada eri vanuse, sotsiaalse tausta, hariduse, kultuuri, seksuaalse orientatsiooni ja mis tahes muul moel erinevaid ja sarnanevaid naisi. Festivali raames korraldatakse performantseid, esitletakse filme, õpitakse töötubades uusi oskusi ja tehakse muud huvitavat.
 
Festival avatakse kolmapäeva õhtul Kirjanike Majas kell 18 Kätlin Kaldmaa kutsutud autorite loominguga (esinevad Krista Ojasaar, Eeva Park, Kätlin Kaldmaa, Linda-Mari Väli, Miina Leemets, Triin Soomets jt). Järgmisel päeval tähistatakse naistepäeva Tuule performantsi ning Teele Ude tantsuetendusega. Järgneb Sandra Jõgeva töötuba, kus uuritakse, milles seisneb domina töö. Reedel õpetab Aet Kuusik D.I.Y. juuksuri õpitoas, kuidas omal käel juukseid lõigata. Seejärel tutvustab kunstnik Bie Erenurm oma projekti „Abistav käsi”, mis sündis koostöös Narva varjupaigas elavate naistega. Järgneb filmiseanss, kus esitletakse naisesuse teemat käsitletavate tööde paremikku, toimub arutelu ja parimate tunnustamine. Alates laupäeva hommikust kuni õhtuni välja saab külastada disainiturgu: avatud on geriljapood Pavlova Refleks. Pärastlõunal kogunevad eri ühendused, et arutleda kodanikuaktiivsuse ja koostöö teemal, ning õhtul annab soome burleskistaar Bettie Blackheart burleskiteemalise töötoa. Alates kella kümnest õhtul saab Kodu Baaris kuulata Eesti naiskollektiivide läbilõiget – esinevad Hello Killu, Ebakõlar, Deathcats, DJ Sandra Jõgeva ja DJ Leene Nola.

Kõik üritused peale kirjandusõhtu ja kontserdi toimuvad Okasroosikese lossis (Uus 19). Kontsert toimub Kodu Baaris (Vaimu 1). Töötubadesse saab registreeruda Facebookis või aadressil omatuba@gmail.com. Kõik üritused on tasuta, v.a pidu, kuhu pääseb 2–3 eurose annetusega.

LadyFest toimub Eestis teist korda. Festivali toetavad Katrin Kivimaa ja Eesti Kunstnike Liit.

Täpsem info:
Anna-Stina Treumund
5560 2747
omatuba@gmail.com
facebook.com/ladyfesttallinn
ladyfesttallinn.blogspot.com



LadyFest Tallinn

Kava

Kolmapäev 7.03
18.00 Kirjandusõhtu: laval ainult tüdrukud. Krista Ojasaar, Eeva Park, Kätlin Kaldmaa, Linda-Mari Väli, Miina Leemets, Triin Soomets jt.

(Kirjanike Maja musta laega saalis, Harju 1)

Neljapäev 8.03

18.00 Naistepäeva tähistamine, performantsid

19.00 Sandra Jõgeva domina töötuba

Reede 9.03

18.00 Töötuba: D.I.Y. juuksur

19.00 Bie Erenurm: projekti „Abistav käsi” tutvustus

20.00 Filmid: paremik laekunud töödest

Laupäev 10.03

12.00 Disainiturg: geriljapood Pavlova Refleks

15.00 Vestlusring kodanikuaktiivsusest: Sotsiaalkeskus Ülase12, Kadri, ENUT, Gendy, EGN, Karusnahavaba Ühendus, Eesti-Armeenia Rahvusühing

18.00 Bettie Blackhearti (FIN) burleski töötuba

* 22.00 Bändid ja pidu Kodu Baaris (Vaimu 1). Hello Killu, Ebakõlar, Deathcats, DJ Sandra Jõgeva ja DJ Leene Nola

Festival toimub Okasroosikese lossis aadressil Uus 19, teine korrus

*(v.a kirjandusõhtu ja laupäevane pidu)

Kommentaare ei ole: