kolmapäev, veebruar 23, 2011

Tänane Helsingin Sanomat

Kahdeksan taiteilijaa Tallinnasta osallistuu Mäntän kuvataideviikoille

23.2.2011 9:49 | Kommentit
A A

Helsingin Sanomat

Ensi kesän Mäntän kuvataideviikoille osallistuu kahdeksan taiteilijaa kulttuuripääkaupunki Tallinnasta.

Kokeneinta kaartia edustaa Suomessa aiemminkin sekä näyttelyillä että opettajana esiintynyt kuvataiteilija, arkkitehti ja runoilija Leonhard Lapin (s. 1947). Hän on Viron taideakatemian sommittelun ja väriopin professori.

Kuvanveistäjä ja installaatiotaiteilija Jüri Ojaver (s. 1955) toimii puolestaan Viron taideakatemian kuvanveiston professorina.

Videotaiteilija ja taidemaalari Jaan Toomik (s. 1961) on viime vuosina ollut ehkä kansainvälisesti tunnetuin virolaistaiteilija, joka on esiintynyt teoksillaan monissa merkittävissä kansainvälisissä biennaaleissa ja triennaaleissa.

Kriittisistä videoistaan tunnettu Kristina Norman (s. 1979) on tullut Suomessa tunnetuksi, kun Kiasma osti kokoelmiinsa hänen Pronssisoturi-aiheisen teoksensa.

Kuvataideviikoille osallistuu myös monipuolinen kuvataiteilija Sandra Jõgeva (s. 1976), etenkin performansseistaan tunnettu Mai Sööt (s. 1983), performansseistaan ja installaatioistaan tunnettu Tanel Saar (s. 1979) ja saksalaisvirolainen Kilian Ochs.

XVI Mäntän kuvataideviikot järjestetään 12. 6.–31. 8. 2011. Näyttelyn teemana on Kunnioita isääsi ja äitiäsi. Näyttelyn kuratoi Otso Kantokorpi.

Kommentaare ei ole: