laupäev, juuli 11, 2009

Riia palsam (hingele)

Riias kontakte loomas. Minu jaoks ootamatult -- rahvusvaheliste ekspertide staatuses, kellele presenteeritakse ideesid ja kohti ja kellega tahetakse Euroopa Liidule meeldivaid koostööprojekte teha. Suurepärane reis, loomulikult, mis jätkus minu jaoks J sünnipäeval Tatari tänava trükitöökojas. Kohtusin uuesti kunagise sõbranna T-ga, ukrainlannast fotograafiga, kes käitus minuga väga viisakalt ja peaaegu aupaklikult (nagu lätlased) ning kes purju jäädes rääkis, et ta armastab mind ja on minust mõjutatud. T ja A, homopaar, samuti kunagised sõbrad. A kurtmine, et ta ei saa endale kusagilt tikkijaid, on sõna otseses mõttes vastus K palvetele, et ta saaks mingi töö --soovitavalt tikkijana mõne moekunstniku juures.
Mis veel -- nägin Riias ühte suurt Kesk-Euroopa ja ühte suurt Soome kaasaegse kunsti näitust. Esimesel oli üks väga hea video. Lisaks ühte suurepärast installatsiooni ja kahtlaseid videosid -- mujal.
Kuna Läti on pankrotis, sain algselt 3000 krooni maksvad punased platvormstiletod (naturaalne lakknahk) 700-800 eest.
Ja sealsed inimesed rääkisid, et õhus on üheksakümnendate hõngu. Kõik lüüakse segamini, uus algus, osad saavad oma elu võimaluse ja osad kaotavad kõik. Mulle tundub, et mulle see meeldib. Natuke hõre ja kerge on see atmosfäär -- aga puhas.
Soundtrack : "New Age" /Velvet Underground või Tori Amose cover.

Kommentaare ei ole: