kolmapäev, september 01, 2010

Teine päev

Eilne meil isale

Noh,esimene täispäev Austraalias mööda saadetud.
Sauna konstuktsioon on korraldajate poolt juba organiseeritud ja valmis; kõik on väga tehnoloogiline ja ilus.
Homme paneme aknad paika.
Korraldajad viisid meid tana ohtul kohalikku Hiinalinna sööma, ilus õhtu oli.
Peame reede hommikul kell 8 sauna tegema, et kohalikud ajalehed ja televisioon saaksid kohale tulla ja seda dokumenteerida.
Muud eriti midagi, varsti jälle.


Praegu panevad A, T ja B saunale aknaid külge ning H tegeleb siinsamas hostelis oma helitehnikaga.Hommikul, kui neile poest vett tooma läksin, sattusin kohalikku linnaparki-botaanikaaeda, mis asetseb siin jõe kaldal ning imetlesin tükk aega mangroove ja süsimusti punase nokaga kanataolisi linde, kellel olid ebaproprtsionaalselt suured jalad ja kes mind üldsegi ei kartnud. Vastupidi, üks selline kana tormas uudishimulikult minu poole ja vahtis siis, pea viltu. Teised, valged ja musta tagumikuga, natuke nagu lontis nokaga absurdsed linnud jalutavad sama inimkartmatult otse kesklinnas ringi.
Hommikul saatsin artikli B näitusest Postimehesse ära ning leppisin järgmise, põhimõtteliselt reisikirja kokku.
Eile öösel siin hosteli sisehoovis veini juues tutvusime prantsuse playboy Bga, kellele oli siia mandrile järgnenud prantsuse vampnaine. Prantslane kavatses minna edasi kõrbelinna Alice Springs, ta lennuk pidi väljuma kell viis hommikul ja ta üritas vambist lahti saada. Ilmselgelt tal see õnnestus, sest hommikul nähti vampnaist üksi konutamas. Prantslane tegi minuga juttu, küsides, kas olen eestlane ja rääkides oma Tarvi-nimelisest sõbrast, punapäisest pikajuukselisest eestlasest, kellel olevat kodumaal probleeme ja kes olevat näitleja. Tegelikult oli selle tüübi nimi vist küll Taavi.
Ja nüüd lähen sauna juurde tagasi.Peaksime tegema videoklipi galerist Jle, kes ülehomme New Yorgi lähistel abiellub ning kelle sõbrad talle videot J üle maailma laial olevate tuttavate tervitustest kokku panevad.
Brisbane, kus peaks olema 2,5 miljonit elanikku, tundub väikse ja vaikse linnana. Võibolla on asi ka selles, et festival ei ole veel alanud.

Kommentaare ei ole: