reede, september 24, 2010

Loodusjõud II

Võimalik alternatiivne pind nr 1 asub Kopli ja Kalamaja piiril, on tsaariaegne punasest tellisest hoone, millest on üsna hiljuti välja kolitud, selles puudub küte (eelmine omanik on vist kulude kokkuhoidmise eesmärgil radikad välja lõiganud) ning see on täis padruneid, arhitektide töölaudu ja nõukogudeaegseid salatoimikuid.
Nr 2 asub Koplis, on heas korras ja soe, osaliselt tegutseb seal tööstus, omanik tundub olevat huvitatud ning see meeldib kõigile peale ühe.
Annan AK-le intervjuu. Teema on loomulikult BREM ning sellest tulenevad olematu vesi ja üldine ebakindlus.

Tegelen kolimisega ning viin oma isaga hulga asju maale; peamiselt raamatuid. Ma olen sorteerinud need kahte jaotusse: need, mis endaga kaasa võtan ning need, mida arvan, et keegi ei vaja. Kott viimastega rebeneb ning selle tagajärjel avastan ja panen viimasest kategooriast esimesse muu hulgas kunagise lemmikraamatu "Äärelinna Buddha", noore Mihhail Velleri Loomingu Raamatukogus välja antud teose, "Ateljeeetüüde" (sisaldab kirjeldust minu ema ateljeest anno 1979) ja teatmiku pealkirjaga "Eesti NSV Kunstnike Liit".
Ühtlasi tulevad välja kadunud vanatädi kingitud kristallist kingakujulised klaasid ja huvitavaid vanu dokumente, mis tekitab tunde, et kui kunagi ei koliks, elaksid nagu seisvas vees. Mis põhjas või kadunud, see oleks seal aegade lõpuni.

Ja nüüd tuli A-lt sõnum, et Polymeri B-korpuses on vesi olemas.

Kommentaare ei ole: