esmaspäev, august 21, 2006

Aurora:

NEVSKI PROSPEKTI LEGENDID
II JA VIIMANE

Leian korterist pool aastat vana kohaliku Time Outi. Kunsti-eri. Tutvustatakse olulisi kaasaegseid kunstnikkke (neist k6ige rohkem geeniusena esitletavat olen n@inud pool aastat tagasi, kui Marcusega siin kohalike kunstistaaride ateljeedes k@isin, Vitali Putshinski), kuraatoreid ja galeriisid. Otsustame teha t@na, viimasel p@eval, galeriiringi.
Kaasas sealtsamast Time Outist v@lja rebitud paar lehekylge. Paraku on Galerii nr 1 (neoakademismile keskenduv) oma aadressilt 6hku haihtunud. Keegi ei tea sellest midagi. Galerii nr 2 on suvepuhkusel. Mis paneb loobuma m6ttest kylastada Galeriid nr 3, mis asuvat skvotis. Galerii nr 4 on poole aasta tagusest Time Outi soovitusest (galerii omanikku nimetatakse Jumalaks ja Peremeheks) hoolimata oma v@ljakuulutatud aadressilt kolinud juba 5 aastat tagasi. Galerii nr 5 on Riiklik Kaasaegse Kunsti Keskus. See osutub esiteks kontoriruumideks ja teiseks kinni olevateks konoriruumideks. Kesklinna piirkonnas olevatest kunstigaleriidest j@@b j@rele Galerii nr 6. Selle omaniku kohta ytleb Time Out, et Marina Gigitsh on osade kunstnike jaoks Arkanhel ja teiste jaoks Mefistofel. Ja kasutab Leo Kastelli strateegiaid. Suur foto ongi ainult sellest ruumist , milles tundub olevat huvitav n@itus. Sellel fotol seal Time Outis. Aga enne sihtkohta j6udmist satub mu teele Pood, Milles On Allahindlus. Vene disain. Seelikud. Palju seelikuid. Odavad, natuke yle 100 krooni. Haaran neist efektsemad enda k@tte ja viin kabiini. Seelikud on taftist, mitut v@rvi, kangaid on efektselt kokku pandud. Aus vene galmuur. Valin v@lja yhe, punasest ja mustast taftist, suure, barokse ja samas natuke ebasymmeetrilise. Teadlane kiidab valiku heaks. Kuigi ta yritab mind yldjuhul poodi mitte lasta. Sest tal on neis igav. Igal juhul. Viimane kord n@en oma Time Outist v@lja rebitud kortsus pabereid riietuskabiini p6randal. Ja siis ei ole neid kuskil. L@hen poodi tagasi. Kust ostsin omale Vene Galamuuri Esindava Seeliku, 120 rubla. Aga pabereid pole kuskil. Ja ma ei n@egi Maria Gigitshit ega tema Galeriid. Tema, kes on osadele Arkanhel ja teistele Mefistofel.
Ja Nevski prospektilt leian poe nimega Vostochn6je Sladosti. See on see koht, kus Nevski Prospekti Legendides n@hti viimast korda Prostituut Marinat. Teda, kes ta kadus koos oma Mercedese ja karusnahaga. Haihtus 6hku. T@pselt nagu minu Time Outi lehekyljed galeriide aadressidega. V6i, olgem ausad, ka galeriid ISE.

1 kommentaar:

Maris Palgi ütles ...

Päris hea lugu