pühapäev, detsember 23, 2007

"Nirvaana" (natuke täiendatud kursiivis)

Aurora:
üheks algeesmärgiks oli dokumenteerida kunstiga seonduvat pluss lisada sellele värskeid muljeid, siis lisan üle-üleeilse perfoka kirjelduse. See on E poolt kirja pandud ja A ööklubi administratsioonile saadetud. Mida nad nõudsid, et äkki me paneme midagi põlema või pritsime värvi laiali, nagu nad oma kahtlusi väljendasid.



Performance loomeliitude jôulupeol 20.12.2007


Idee: Sandra Jôgeva

Helikujundus: Elo Masing

Tunniajane kestvusperformance, mis ühendab endas klubikultuuri ning idamaise spirituaalsuse elemente. Ruumi on paigutatud 3 väikest üheplaadilist pliiti, millele fluorestseeruvates kehamaalingutes inimesed aeg-ajalt pisut karripulbrit viskavad. Kuumale pliidiplaadile langev karri tekitab iseloomulikku indiapärast lôhna, mis meenutab templites kasutatavaid viirukiküünlaid, kuid ei tekita suitsu. Tegevus toimub muusika rütmis, mida mängib samas ruumis asuv DJ, miksides omavahel tänapäevast klubiheli ja traditsioonilist india muusikat. Performance’i eesmärgiks on rütmilise muusika, tegevuse ning karrilôhna abil luua ruumis maagiline transsiviiv atmosfäär.


Suitsu tekkis muidagi.
Ja sädemeid kah (mida loomulikult ei julgenud ametlikus tekstis mainida), mis koos pimeduses fluorestseeruvate täppidega kaetud ülakehadega naised moodustasid pimedas ruumis ainsad visuaalsed efektid.
Üks kahest fotograafist ei ilmunud kohale, kuna ta jõi koos kolleegidega töökoha jõulupeol ja teine kah mitte ... kuna ta jõi koos kolleegidega töökoha jõulupeol (kurat, mis toimub!) ja seetõttu fotodokumentatsiooni pole. Välguga fotod ei tööta üldse, kui asi toimub kottpimedas ruumis.
Muidu, arvan, läks korda.

Ma ei tea kas see sõltub ameti spetsiifikast, aga mulle meeldib kohutavalt mingisugune populaarteaduslikus vormis esitatud teooria, mille kohaselt on tulevikus võimalik tagantjärele kõik (absoluutselt kõik!) taastada. Umbes nii, et kõik talletub mingis universaalses infoväljas ja iga ajahetk oleks su ümber justkui 15 professionaalset ja parima mõeldava tehnikaga varustatud fotograafi. Ja teist samapalju operaatoreid ning helimehi. Et mitte miski ei kao päriselt ära. See oleks imeilus. Kui see ainult oleks tõsi.
Positiivne on see, et M (see, kes dokki teeb), sai midagi siiski filmitud.

2 kommentaari:

Ator ütles ...

Perfokas oli tore. Mõnes mõttes on ajutised asjad eksklusiivsemad. Nagu need Tiibeti värvilisest liivast mandalad, mis lõpuks segi aetakse.

Luuletõlgendus ütles ...

Hei! Mulle meeldis perfokas ka. Muide, teinekord kui sul kedagi tarvis on siis võta ikka ühendust, mulle meeldib aeg-ajalt kunstimaailma sukelduda! Carolina