kolmapäev, september 26, 2007

Nagu filmis

Aurora:

Jalutasin mööda Flushingu avenüüd 1000 maja edasi, sattudes autoparandustöökodade ja laohoonete piirkonda. Ladina-ameeriklaste eluala. Äkki oli tunda tugevat uriinilõhna. Seda levitasid joad, mis voolasid välja majast, mis osutus elusloomade poeks. Kanad ja küülikud. Neid tapeti tagaruumis ja müüdi untside kaupa. Kanad võeti jalgupidi kinni, seoti nöör ümber ja visati kaalule. Küüliku kohta küsisin, see maksis 14 dollarit. Üsna palju, arvestades, et liha on siinkandis kõige odavam toiduaine. Väike ladina-ameerika tüdruk nuttis hispaania keeles: "No voy a matar el pollito!", ta ema naeris. Osad kanad oliod juba surnud või suremas neis poodides, lamades silmad kinni. Üks pruun kana surus end oma valge veel hingitseva kaaslase vastu. Türa küll.
Mõtlesin, et ostaks ühe küüliku, kasutaks teda perfokas ja siis laseks lahti. Siin on praegu veel umbes 25 kraadi sooja, kindlasti elaks talve üle, hulkuvaid loomi kah pole, kuna kohalikud steriliseerivad kõik koerad ja kassid, olenemata soost.

Edasi tuli juuudi vanamehe peetav suur vanakraamipood, kust sain kokku 30 dollari eest kasuka ja kaks pärlikeed. Ütlesin, et mu vana-vanaisa oli juudi rändkaupmees, sain odavamalt.

East Villages müüdi selliseid asju 5 korda kallimalt. Butiigiomanik ütles, et saab oma kauba põhiliselt "from old Jewish ladies." Parandas ennast siis: "Senior citizens."
Pidin sealkandis K-ga kohtuma, aga ta ütles kohviku nime, millesuguseid oli seal kaks, nii et ootasime teineteist tulutult neljateist tänava kaugusel.

Metroos oli midagi kahe politseinikuga haarangu taolist, samal ajal kui mustad naised spontaanselt gospelit laulsid. Tundsin end natuke kõhedalt ja üritasin oma peatusest maha tulles vaadata järgmise vaguni poole, kuhu üks politseinik pingsalt vaatas, käsi kabuuril, samal ajal, kui ta naissoost kaaslane nurga taha hoidis. Seal oli kössitamas must gänginoore moodi riides must mees, kes märkas, et ma teda vaguniaknast vahin ja tegi ähvardava liigutuse, enne kui rong mööda sõitis.

Teised olid teinud kesklinnas, baarides , tänaval ja Chelsea hotellis Ernest Truely staariperfoka, kus E oli täht. Teda peeti Cindy Lauperiks.

Kommentaare ei ole: