kolmapäev, august 01, 2007

Mul ei ole elu 2

Aurora:

On üks kaheksakümnendate film yuppie`dest. Peaosas noor Michael J. Fox (kes on minu teada filmitegemisest loobunud, kuna ta põeb mingit ravimatut tõbe, vist Parkinsoni), kelle parima ja pahelise sõbra osas on samuti noor Kiefer Sutherland. Peategelasel süvenevad kõikvõimalikud probleemid kasvava kokaiinitarbimise tõttu ja lõpuks jõuab ta mingil kombel põhja. Ma täpselt ei mäleta,mis kombel, sest nägin seda filmi ammu. Igal juhul on tulemuseks kirgastumine ja natuke nukker pool- happy end. Igal hommikul sõidab Michael J. Fox metrooga tööle ja ostab ühe teatud kollase ajalehe. Ta on omamoodi emotsionaalses sõltuvuses loost sündimata beebist, kelle ema on koomas. Reaalelu järjejutt -- kas naine sureb enne kui laps sünnib või mitte. Ja see koomabeebi lugu on omamoodi korrelatsioonis Michael J. Foxi tegelase elu tõsude ja langustega.
Mina loen igal hommikul koos ajalehtedega netist ajukasvajaga tüdruku ema blogi. Viimane on eestlane, tema tütar pool-eestlane ning pool-hiinlane. (Väga ilus ta ei ole, pealegi on tal pool pead juustest paljas.Olemasolevad on mingit ebamäärast pruuni värvi -- asiaatide ja eurooplaste järeltulijatel jääb mõnikord puudu naha ja juuste tooni omavahelisest kontrastist. ) Ajavahe tõttu tehakse uued sissekanded öösel -- perekond elab Kalifornias. Palavik tõuseb, palavik langeb, aegajalt on mõni põletik, siis antibiootikumid, siis reaktsioon sellele. Tüdruk talub keemiaravi kord paremini, kord halvemini.Riskides jätta endast kohutava inimese muljet, märgin, et natuke nagu jälgiks börssi. Algselt anti eluaega kaks kuud, mis saab täis 20. augusti paiku. Aga homme tehakse tähtis aju-uuring, mis otsustab, kas edasist ravi jätkatakse või mitte. Vaadatakse, kas kasvajad on väiksemaks muutunud või mitte. Eeldan, et info selle ülitähtsa uuringu tulemuse kohta on laiemale publikule kättesaadav ülehomme varahommikul.
Michael J. Foxi film lõppes ajalehepealkirjaga "Coma baby lives!" Ka mulle on hakanud tunduma, et kui see pool-hiinlasest tüdruk edasiseks lootust saab, on sel mingisuguse hea ende väärtus. Olgugi ta natuke kole oma poolenisti juusteta peaga.

Kommentaare ei ole: