teisipäev, märts 20, 2007

Pink Punk Is Dead!

Nekroloog

Esmaspäeval, 19.03.2007 kell 17.00 avati Draakoni galeriis rühmituse Pink Punk näitus „Pink Punk is not dead!”. Näitus pidi koosnema neljast galerii põranda mustrit jäljendava kamuflaažiga kerast, mis pidid ruumis kaootiliselt liikuma, põrkudes nii seinte kui üksteisega. Kerad pidid sümboliseerima nelja rühmituse Pink Punk liiget, rühmituse sisemist liikumist, põrkumisi ning galeriiruumiga moodustuvat tervikut.

Avamisel aga seisid nii rühmitus ise kui kohaletulnud publik fakti ees, et hoolimata kõigist pingutustest kerad liikuma ei hakka. Näitus „Pink Punk is not dead!” ei hakka tööle. Ka avamisele järgnenud pingutused kerasid liikuma saada olid tulutud.

Pink Punk seisis oma sümboolsete liikumatute kehade ees ja kuulas publiku ettepanekuid (öelge, et nii te tahtsitegi; keradega saab edukalt petanque’i mängida jne). Pink Punk eelistab aga valetamisele ja sellele, et publik nendega petanque’i mängib, ise liikumist. Ja kui seda ei toimu, tunnistab Pink Punk, et ta on surnud. Pink Punk võtab kollektiivse vastutuse näituse ebaõnnestumise ees.

Näituse „Pink Punk is not dead!” pressitekstis on lause „Kunstirühmituse dünaamiline loomus on kokku võetud käesoleva näituse lakoonilisse ruumiinstallatsiooni”. Dünaamiline loomus võib teatud etapil tähendada ka lõppemist. Kui puudub võimalus ühiskonnas auga edasi elada, tehakse harakiri. Pink Punk ei hakka kedagi petma ja tõmbab näituse pealkirjas maha sõna „not”.

Käesoleva näitusega lõpetab Pink Punk oma tegutsemise.

PINK PUNK IS DEAD!

Endise rühmituse Pink Punk viimased liikmed:
Kristin Kalamees
Sandra Jõgeva
Aino Ingrid Sepp
Kaarel Sammet

20.03.2007

Näitust toetasid Eesti Kultuurkapital ja Eesti Kunstnike Liit
Näitus jääb avatuks kuni 31. märtsini 2007

2 kommentaari:

alle gegen alle ütles ...

kõlab natuke haledalt ausalt öeldes. väites et "kuna pallid ei hakanud liikuma.."- tundub et nad oleks pidanud hakkama liikuma kuidagi iseenesest..
kui te tahate nyyd ydini ausad olla siis oleksite pidanud antud pressiteates tunnistama ka et hakkasite antud installatsiooni kokku panema kaks tundi enne avamist..
sellise keerukusega installatsioon nõuab tõesti vähemalt mitu kuud eelnevat katsetamist.

Aurora ütles ...

sa said natuke valesti aru. ja kõik etteheited on õigustatud. sellepärast me tegevuse lõpetamegi, et pärast sellist asja ei ole rühmitusel võimalik auga edasi elada.
ei hakanud kaks tundi enne avamist kokku panema.aga liiga hiljaks jäi asi küll. insenertehnilises mõtlemises oli tehtud andestamatu viga, mida me tunnistame, mitte ei arva, et nad oleksid pidanud iseenesest liikuma.