esmaspäev, november 27, 2006

Lõuna

Niina:
Viimane võttepäev. Päev, mida oodatakse pikisilmi ja kui ta käes on, siis ei taha keegi selle lõppemist. Ja nagu kiuste on just sellele päevale planeeritud kõigest 15 kaadrit ja needki tehakse ära 7-ga. Neli tundi varem. Raisk. Kuigi ei jäänud tulemata ka selle filmi võtte ärakeelamine. Varahommikuste kolme kaadri võtmine Rocca al Mare kaubanduskeskuses kujunes lärmava kiila turvam*nni egotripiks, kuna pood, milles filmiti, ei olnud asja kooskõlastanud kõigi maailma ülemustega, kuigi oli seda lubanud teha. Aga inimesed, kes kardavad ülemusi, kasutavad iga sekundit oma viieteistkümnest olulisuse minutist. Mistõttu esimene kaader filmiti relssidelt salaja, ümber askeldamas meid välja ajavad turvatöötajad, teine filmiti poes sees ja kolmas jäi filmimata. Noh, kerge storyboardi muudatus.
Ja siis on viimane võttepäev just see päev, kui lõunasööki antakse soojas toas, pika laua taga, rahulikult istudes - ja siis on see see päev, kui kostüümiassistendil on sünnipäev ja platsil on kaks torti ja šampused ja see päev, kui platsil on struudel ja kolm kringlit, sest on viimane võttepäev. Natuke irooniline, kui meenutada neid ((t)öö)päevi, kui oli külm, märg ja nälg.
Ekstaole. Nühkisin viimased numbrid klapilt maha, klomp kurgus, paljundasin viimased raportid ja homme, kui meie poolteist kuud koos olnud võttegrupp on saanud natuke magada, joome me ennast rõõmuga täis. Umbes 4000 löödud klapilaksu terviseks!

Kommentaare ei ole: