laupäev, oktoober 03, 2009

Eilse päeva juhtivad koomikud

1. Sookonverents. Tänu hommikusele juuksuriajale jõuan kohale parasjagu siis, kui on käes väidetava naisettevõtja viimased viis minutit. Tegu on Peepu Vainu naisvariandiga -- esineja peab motivatsioonikoolitust ("Kus on teie emotsionaalne energia!?!"), tormab mööda lava ja ahistab publikut ("Teil on kohe selline nägu peas, et te tahate sellele küsimusele vastata!"). Pärast on konverentsi korraldajad näost ära ning vabandavad, et midagi sellist nad küll ei oodanud.
2. Sookonverents. Kohe peale eelmist. Noorepoolne meeskirjanik, kes esineb kui isade õiguste eest võitleja ja üleüldse kui meesõiguslane. Ta mõjub kergelt maniakaalsena ja vehib rusikatega -- tuleb tunnistada, et delivery on hea. Sõnum on kohati kahtlasem. "Vaadake neid naisi meie tänavatel -- kallilt riides, head autod... Maailm on rikkaid naisi täis, kes kühveldavad raha taskusse!" See käib meeste ja naiste väidetava palgavahe ning selle kohta, et Eestis on palgavahe statistiliselt Euroopa Liidu kõrgeim. Kirjanik ütleb, et statistika on kõigest üks võimalus numbreid kokku lugeda ja vaadaku me kõik pigem tänaval ringi ning sõitku trollibussiga. Talle oponeeritakse delikaatselt, aga ega see tema hoogu ei pidurda. Meeskirjanik räägib ka näitliku loo oma sõbrast, kes oma naise käest peksa saab. Mul tuleb tohutu kiusatus küsida W-lt, kas kurikuulsad blogijad I ja I, kes sama isade õiguste võitlust peavad, on temaga "ühes paadis". Kuulen, et tegu on valede inimestega, kes ajavad õiget asja ja et nende suhted on problemaatilised. Lähedalt vaadates on kirjanikul ka üks esihammas puudu. "Kas naine lõi välja?" -- "Ei, ma vahetan neid välja".
3. Päeva kolmandal koomikul polnud erinevalt eelmistest vaja mulje avaldamiseks mitte kui midagi öelda peale nappide "Yo-yo-yo!"`de. Ta on pisikest kasvu inglane. Päkapikulikku mõju suurendavad pähe tõmmatud villane kirju müts ja põlvedeni üles keeratud teksased. Ta on vene hiphopparite Grave Nigguz asendusliige, kuna üks neist venelastest ei saanud Eesti viisat. Olemata bändi originaalliige ja teadmata nende venekeelseid sõnu, ei saagi väikene endale palju muud peale üksikute solisti toetavate haugatuste mikrofoni ja ringikeksimise lubada.

1 kommentaar:

kaaren ütles ...

Klubiline lõbustusyritus, paraku mitte midagi lahendav, arendav, jne...
Tartumaal aga näiteks pole ma kunagi näinud ylirikkaid kuldsete dziipidega naisi, kes oma mehi pexavad. Ega ma Tallinnas, kus neid karjade kaupa elavat, pole aastaid käinud ka...