pühapäev, oktoober 29, 2006

SÜNNIPÄEV MAAL

Aurora:

Naine, 28 aastat vana. Kohalik. Tema mees oli õnnetult surma saanud paar kuud varem. Oli saanud külavahel peksa, millest olid tekkinud valud, aga tegelikult oli ära lõhutud maolukuti, maosisu sattus magades kopsu ja mees lämbus.Sünnipäevalaps koos oma elukaaslasega (naabrid seal maal elades) olid teinud kunstlikku hingamist. Aga sellest polnud abi. Naine jäi üksi kahe lapse, 2500 krooniga kuus ja korterilaenuga (50 000 -- 700 krooni kuus) krooni .Ämm on kohutavalt halb inimene -- kustutas matusepiltidelt lese ja lapsed. Külapeal räägitakse, et naine ise lämmatas oma mehe. Sest külas räägitakse kõigist kõike. Ta rääkis sellest ja mina kuulasin. Üks asi veel -- kui tänapäeva inimene ootamatult sureb, siis käib ta kummitamas omaostetud tehnika kaudu. Plõksutab kodukino sisse-välja ja vajutab arvutiklahve. Jättis järele pärast seda, kui naine palus mitte midagi ära lõhkuda. Et ise ostsid küll, aga ära sa midagi Jumala eest katki tee.

Tütarlaps-legend, 25 (?) aastat vana. Pöörane peoloom konventsionaalsest perekonnast (ja perekond on tema dõupamise pärast väga mures), kes sai kunagise punkbändi liikmega lapse. Nagu üks tuttav lapse isa kirjeldas, 40-aastane suurte silmadega amfetamiinik võidunud ülikonnas. Tütarlaps-legend ise oli imeilus, kah suurte silmade ja haldjaliku olemisega. Tõesti kaunis.

Ma arvan, need kaks naist esindasid sünnipäeval kahte äärmust, omamoodi absoluuti.
Teiste sünnipäevakülaliste kohta niipalju ei räägitud või ei rääkinud nad ise. Vähemalt mulle.Ja nad olid pilves: kanepi-Raffaellod, Afganistani hashish, E, kokaiin. Alkohol niikuinii. Homoseksuaalne varakeskealine house´i DJ ja tema muusikavalik kohaliku rahvamaja üüritud suures saalis , mis oli tühi, tekitas tulevikuvisiooni --- äkki on J. 50. sünnipäev 25 aasta pärast samasugune. Ja sedalaadi muusika uus rahvalik. Ja külalised on vanemad, kühmus, hallinevad, räägivad rohkem lastest, suitsetavad samamoodi kanepit , aga enne stimulantide manustamist kontrollivad vererõhku. Ja meenutavad. Aegu ammuseid. Nagu rääkis mulle sünnipäeva boyfriend, oli nende põlvkonna jaoks lakkamatu pidu aastatel 1998 - 2003.

Ja meil on juba varsti 2007. Eks ole.

Kommentaare ei ole: