kolmapäev, november 28, 2007

Telefoniraamatukunst

Aurora:

Filmis "Saatan kannab Pradat" (jah, ma käin sellised filme vaatamas -- kinos!) antakse peategelasele, kes on tipp-naisteajakirja peatoimetaja assistent, pealtnäha võimatu ülesanne. Ta peab muretsema Harry Potteri raamatu käsikirja enne selle ilmumist,
Mina tundsin end samamoodi. Kuna mul tuli viimasel hetkel üks videoidee, mille jaoks on vaja inimest siinmail väga ebatõenäolise oskusega. Kõigepealt küsin K-lt, tema annab nimed, aga mitte numbrid. Poole päeva pärast on olemas ka telefoninumbrid. Saan mõlemad inimesed kätte -- araabia muusika asjatundjad Tartust. Üks neist soovitab veel kedagi, kes omakorda teeb mulle selgeks, et see mida tahan -- nimetame seda oskus X, on võimatu, vähemalt ilma aastatepikkuse harjutamiseta. See tekitab meeleheidet.
Juhuslikult näen Polümeeri koridoris vana tuttavat P-d, kelle käest küsin ka. Tema soovitab B-d. B on südamlik ja vastutulelik ja ütleb, et nii lootusetu ei tohiks asi olla, kui Tartu spetsialistid arvavad. Soovitab T-d. T on südamlik ja vastutulelik, aga pärast näidistega tutvumist leiab,nagu B-gi, et tema seda ei oska, vähemalt ilma aastatepikkust vastavast keskkonnas harjutamiseta. Temal on klassikaline koolitus ja neil, keda ta tunneb , samuti. Oskus X on midagi muud.
E, kellele muret kurdan, soovitab Viljandi Kultuuriakadeemiat. Seal saadetakse mu meil laiali. Tuleb meelde tuttav A, kellel on laia profiiliga casting-agentuur. Tema soovitab oma Tartu luuletajast sõpra A-d, kes on väga südamlik ja vastutulelik ( ja tal on olemas mitte oskus X, vaid oskus Q)ning annab oma kahe tuttava numbrid. Üks on levist väljas ja teine saab minult järjekordse inimesena meili näidistega. Aga A (see viimane A) soovitab veel J-d, kes on tuntud muusik ning olevat lisaks suurepärane imitaator. Jätan J-le teate kõneposti ning vahetan vahepeal paar meili-- algselt muul teemal ka E-ga, kes lubab panna teate üles oma blogisse. Olen valmis sõitma ükskõik kuhu Eestimaa otsa.
Ja siis võtab J toru, on väga südamlik ja vastutulelik ning laseb ka endale näited saata. Lubab oma stuudios salvestada.
Juhul, kui kõik läheb hästi, tuleb näitusele väga pikk tänudenimekiri.

1 kommentaar:

tanel ütles ...

devil wears prada peategelane on ilgemat sorti ajakirjanduskõõm, kellel on matsipubis kokapoisina töötav boyfriend, kelle siiras sinine pilk ulatub tõelisuse kurguaugust perseauguni välja. ühesõnaga- kõõm elab nii pealiskaudset ja nii võltsi elu ("kamoon, need on ju ainult riided"), tegeleb pahade tööülesannetega, millega ta targa tüdrukuna muidugi hakkama saab, aga siis, olles Pariisi glämmist pimestunult hotellitoas taha saanud, viskab mobiiltelefoni purskkaevu ja jalutab oma pisikese kõverjalgse boyfrjendo juurde tagasi, pubisse, küüslauguleibade lebra keskellee....need on ju ainult riided..